Jämlik kvinnohälsa i Almedalen

Nu har vår roliga och intensiva Almedalsvecka just passerat. 1,6 & 2,6 miljonerklubben hade monter mitt i det heta stråket på Cramergatan. Våra duktiga volontärer och kontaktkvinnor från både Gotland och fastlandet bemannade montern , informerarade om vår förening, våra Almedalsseminarier (5, 7 och 8 juli) och välkomnade många nya medlemmar.

Vi lyfte viktiga frågor om kvinnors hälsa, om jämlik hälsa, hjärtsvikt, hormoner, benskörhet, geriatrik , demensforskning, preventivmedel och äldreomsorgen för att nämna några! Gemensamt för alla var det genomsyrande temat förändring, på såväl individ- som samhällsnivå.

Vi märkte att den hetaste frågan i Almedalen annars var migrationsfrågan som kopplades ihop med EU-situationen. Här kunde vi enkelt identifiera våra egna hjärtfrågor om kvinnors hälsa ur ett jämlikt perspektiv samt livskvalitet och boendesituationen för äldre.

Genom våra seminarier och genom de många viktiga politiker, mediaprofiler och andra samhällsdebattörer vi träffade och interagerade med i Almedalen har vi nu ytterligare påverkat våra beslutsfattare på många områden. Det goda samtalet är vägen framåt.

 

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *