800 jobb ska bort på karolinska

Sjukhusdirektören måste spara 650 miljoner. Det är dags för Sten Nordin, stadens finansborgarråd att träda in och stäcka ut en hjälpande hand – för det går ju bra för Stockholm! Det läser vi ju. Ofta!

Kom med en hjälpande hand Sten Nordin!

Vi som bor i Stockholm, och många många fler som kommer dit för specialistvård, måste även fortsättningsvis kunna lita på att där finns hjälp att få den dag vi blir sjuka.

Hur kan man då tillåta att det skärs ned på ett sådant sätt när alla på sjukhuset vittnar om att de redan är överarbetade, underbemannade och går på knäna. Läkare och vårdförbundet är överens.

Visst kan man spara, visst kan man dra in. Men inte på bekostnad av allas vår hälsa! Hur kan man tro att man tar bort 800 personer ur personalen utan att äventyra patientsäkerheten?

Vi har redan hört hur illa det är på akutmottagningen, många som får vänta i korridorer, timmavis, utan hjälp. Det saknas sängar, det saknas personal redan under helger och weekends.

Nej, nu anser jag att vi får sluta leva i stuprännor. Om man ska styra en stad måste man ha ett övergripande ansvar. Det borde inbegripa även ansvar för sjukhusen och att se till att människor inte behöver vara rädda för den dag de eventuellt måste uppsöka vården. För där vet man att det saknas resurser!

Alexandra

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben, 2.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *