ACT manual för missbruk

Efter att ha jobbat inom missbruksvården ett bra tag var jag både fylld av idéer och frustration. Jag träffade den ene individen efter den andre som sökt psykiatrisk vård men nekats på grund av sitt missbruk. ”Återkom när du varit drogfri en period, var svaret de ofta fick”. Klienterna var intelligenta och förstod detta moment 22. Hur skulle de kunna bli drogfria, när det enda ångestdämpande medel de kände till var droger!?

Jag letade under många år efter en lämplig behandling där struktur och psykologiska redskap ges, men där ödmjukhet, medmänsklighet är inbakat i terapin/träningen. Då jag under många år arbetat med mindfulness och ACT blev jag glad när jag fann professor Kelly Wilsons bok: The Wisdom to Know the Difference – An Acceptance & Commitment Therapy Workbook for overcoming Substance Abuse.

IMG_2046

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Äntligen!

Jag for till New York och träffade Kelly Wilson och fick ok från honom att skapa en manual med inspiration hämtad från hans bok/grundfilosofi. Inspiration är även hämtd från Psykolog Fredrik Livheims mycket populära kurs ” ACT – att hantera stress och främja hälsa”.

IMG_1706

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…..och idag blev manualen klar!

IMG_6556

Vill ni veta mer så får ni gärna kontakta mig på gabriella.svanberg@gmail.com

Ta hand om er! /Gabriella

Om Gabriella Svanberg

Gör: Hej vänner! Jag heter Gabriella. Jag skriver här i egenskap av att jag är neuropsykolog, men är också mamma till tre fantastiska barn och medmänniska. Under mina 20 år som psykolog har jag fått möjlighet att träffa många fina människor och också fått en bild av vad vi på olika sätt tampas med i livet. Jag har specialiserat mig och forskat inom neuropsykologi och är fascinerad av hjärnan och det jag vill dela med er är mina tankar och reflektioner. Mina tankar och reflektioner om det jag ser via mitt jobb och via min vardag som gör att vi mår som vi mår och gör som vi gör. Jag har jobbat inom psykiatri, inom missbruksvård, inom ungdomsvård och inom företagshälsovård. Ena dagen jobbar jag med människor som inte har tak över huvudet och nästa dag med människor som känner en tomhet av sitt överflöd. Jag inser att rikedom, harmoni och lycka är något vi skapar inom oss själva. Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com
Det här inlägget postades i Okategoriserat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *