ADHD + Missbruk – medicinering eller ej?

 

Idag skall jag iväg och återigen lämna utlåtande med följande text:

XX uppfyller samtliga kriterier för ADHD diagnos. XX har alltid haft sömnstörningar, rymde ofta på dagis, placerades i liten grupp i skolan redan i andra klass och hade alltid stora koncentrationsproblem. Blev ofta utkastad ur klassrummet och gick runt och pratade med kamrater i olika åldrar istället för att sitta i klassrummet. Kom i kontakt med amfetamin i 15 års ålder och började experimentera med det. Kände sig lugn av preparatet och upplevde att han kunde koncentrera sig och ”tänka efter före”.

Ok. Alla är överrens om att en ADHD diagnos är adekvat MEN vad får xx för hjälp?

Detta beror mycket på vilken ”sida” läkaren står på.

Somliga läkare menar att personer som denne absolut behöver amfetaminliknande medicin för att kunna klara av vardagen och följa drogprogram. Andra är av åsikten att personer som har missbruksproblem absolut ej kan medicineras med ADHD medicinen concerta.

Ja, då vet ni vad jag har att brottas med idag:)

Jag är bara angelägen om att personer som behöver hjälp får hjälp!

läs gärna mer om ADHD på wikipedia eller  attention.se

/Gabriella

Om Gabriella Svanberg

Gör: Hej vänner! Jag heter Gabriella. Jag skriver här i egenskap av att jag är neuropsykolog, men är också mamma till tre fantastiska barn och medmänniska. Under mina 20 år som psykolog har jag fått möjlighet att träffa många fina människor och också fått en bild av vad vi på olika sätt tampas med i livet. Jag har specialiserat mig och forskat inom neuropsykologi och är fascinerad av hjärnan och det jag vill dela med er är mina tankar och reflektioner. Mina tankar och reflektioner om det jag ser via mitt jobb och via min vardag som gör att vi mår som vi mår och gör som vi gör. Jag har jobbat inom psykiatri, inom missbruksvård, inom ungdomsvård och inom företagshälsovård. Ena dagen jobbar jag med människor som inte har tak över huvudet och nästa dag med människor som känner en tomhet av sitt överflöd. Jag inser att rikedom, harmoni och lycka är något vi skapar inom oss själva. Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com
Det här inlägget postades i Okategoriserat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *