Alexandra Charles – TED x Almedalen 2015

IMG_5642

 

 

 

 

Alexandra var duktig i skolan. Hon var ambitiös, hade visioner och ville påverka världen. Hon ville till FN. 

Passionen fångade henne på vägen och hon föll för Noel Charles en stilig, cool färgad man. Att jag skriver att han var färgad är för att Alexandra inifrån fick uppleva hur fördomar förekommer och kan te sig. Hon gifte sig med Noel, flyttade till Sverige och tillsammans skapade de nattklubben Alexandra.

Utan restaurang- eller klubberfarenhet drev hon nattklubben som alla stora stjärnor drogs till.  Trots att det gick bra för Alexandra så fick hon uppleva fördomar inifrån även inom entreprenörskapet – kvinnoperspektivet.

Efter många år av hårt arbete och mycket kul ville hon rota sig och skapa en lugnare vardag.  Hennes mamma Inga var sjuk och återigen kom Alexandra i kontakt med fördomar och diskriminering. Denna gång inom vården.  Hon förfärades över åldersdiskriminering och då hon efter lite research förstod att forskning inom flera medicinska områden framförallt bedrivs på män där mannen är norm tog hon tag i saken.

Tiden var inne. Hon hade bevittnat nog med fördomar med egna ögon och det var dags att påverka världen!

Alla människor har en story. Se Alexandras i TED x Almedalen !

IMG_0060

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag inspireras av människor som vill göra något för att göra vår värld lite bättre, som vill jobba för rättvisa, jämlikhet, medmänsklighet. 

Tack Alexandra för att du inspirerar mig och andra till att göra något för att påverka världen!

/Gabriella

 

Om Gabriella Svanberg

Gör: Hej vänner! Jag heter Gabriella. Jag skriver här i egenskap av att jag är neuropsykolog, men är också mamma till tre fantastiska barn och medmänniska. Under mina 20 år som psykolog har jag fått möjlighet att träffa många fina människor och också fått en bild av vad vi på olika sätt tampas med i livet. Jag har specialiserat mig och forskat inom neuropsykologi och är fascinerad av hjärnan och det jag vill dela med er är mina tankar och reflektioner. Mina tankar och reflektioner om det jag ser via mitt jobb och via min vardag som gör att vi mår som vi mår och gör som vi gör. Jag har jobbat inom psykiatri, inom missbruksvård, inom ungdomsvård och inom företagshälsovård. Ena dagen jobbar jag med människor som inte har tak över huvudet och nästa dag med människor som känner en tomhet av sitt överflöd. Jag inser att rikedom, harmoni och lycka är något vi skapar inom oss själva. Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com
Det här inlägget postades i Okategoriserat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *