Ambassadör x 2.

Jag är ambassadör för 2.6 miljonerklubben OCH ambassadör för kvinnors företagande. Och nu tänker ni: Vilken duktig tjej. Sångerska, artist, ambassadör, ambassadör osv. Och då blir ju alltid din nästa tanke: ”Hur står jag mig jämfört med henne?” Och här börjar du analysera ålder (”har hon hunnit med mer än mig i jämförelse med ålder?”), utseende (”hur ser hon ut jämfört med mig?”), stil (”vad har hon för kläder jämfört med mig? Dyrare? Billigare?”) och ”är hon smart egentligen, eller är jag smartare?”
Det jag belyser nu är prestations-fällan! Dels att du sitter och bedömer mig utifrån dig själv. Och jämför dig utifrån mig. Det är lätt att känna sig mindre värd och mindre lyckad när man läser om andra människors fantastiska liv (jag får jobba med det hela tiden). Men kom då ihåg att JAG just nu sitter vid tangentbordet. Jag bestämmer exakt vad du ska få läsa. Och således också vad du inte ska läsa. Jag formar mitt liv efter hur jag vill att det ska se ut. Det är fördelen för mig när jag bloggar och facebookar. Det är också nackdelen för läsaren som tror att livet faktiskt är så där glamoröst och lyckligt som alla, inkl mig själv, vill få det att se ut. Med mysiga höstbilder och vinterkärlek.
Så. Nu skulle jag vilja skildra min verklighet just så som den är utan att försöka romantisera den.
Jag sitter just nu i bilen, jag är sen ca en halvtimme (!), solen strålar helt fantastiskt över frosten på fälten i underbara Värmland på väg mot Karlstad. Där väntar Ambassadörer för kvinnors företagande och Viljastipendium-utdelning! Jag kommer hålla i ett slags kör-pass med allihopa och har valt ut två låtar som kommer funka toppen. Bland annat Alicia Keys ”Superwoman” som jag tycker är helt perfekt för sammanhanget. Innan ett gig känns det alltid lite nervöst, fast man ibland inte riktigt förstår varför när man har gjort det så många gånger.. Man blir som lite pruttig i magen. Om sanningen ska fram. Och det skulle den ju nu.
Dagens uppmaning: Bli medveten om hur många gånger per dag DU romantiserar ditt liv, dvs försöker få ditt liv att låta häftigare i andras ögon än du egentligen tycker att det är. Och då i samma veva ifrågasätta om det här kommer påverka din omgivning på ett peppande sätt.
Det här är den nya fb, twitter, blog-eran, gott folk! Tänk till nu.
Love
iNA

Om Ina Forsberg

Namn: Ina Forsberg Gör: Sångerska, artist, radiopratare Intresse: När musiken blev mitt yrke blev mitt största fritidsintresse mina vänner och min familj. Älskar att umgås! Det är livet. Hjärtefråga: Unga kvinnor. Att stötta, ge kärlek och få oss att tillsammans kunna släppa föreställningar som tar energi från livet. Det visste du inte om mig: Att jag kryper upp hos mina nära och älskar att sitta i knä som när jag var liten. Kontakt: ina.forsberg@gmail.com
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *