Är du , – eller känner du någon som alltid drabbas av typ – allt??

Följ mig på instagram @inspirationskonsulten
Vill du ha nyheter, spännande tips och tankeväckareAnmäl dig här

Jag möter ofta människor som vill ha en förändring på ett eller annat sätt i sitt liv. Som klagar och gnäller över saker som händer dem, som frossar i att berätta om alla olyckor som händer dem, som suckande berättar om alla saker som de måste göra. Det händer att jag stundtals sällar mig till denna skara, men ser alltid till att jag kommer därifrån fortare än ögat, om jag upptäcker att jag tagit mig ut på en sån lov. Eftersom jag vet hur fullständigt I-D-I-O-T-I-S-K-T det är att vara där! Eftersom jag vet att det inte hjälper mig och definitivt inte gör mig till en positiv magnet, utan låser mig fast i resultat som jag inte vill ha! Många dock, – alltför många till och med, – vill bara HA en förändring, men är inte villiga att förändra något de redan GÖR i sitt liv för att skapa den!

Har du någonsin reflekterat över de människor som alltid råkar ut för saker?! Som alltid slår sig, drar till sig den ena idioten efter den andra, alltid tycks dra på sig den ena mysko sjukdomen efter den andra, alltid lyckas smittas om någon annan är sjuk. De som är drabbade, tycks oftast drabbas av det mesta som går att drabbas av. Stort som smått! Ofta pratar dessa mycket om allt de drabbas av. Med allt och alla.

Det kan låta – Det är så typiskt mig…. Eller,  jag fattar inte varför allt måste hända mig?! Lyssna på vad som hänt nu då… Ja, nu har ju självklart det här och det här och det här hänt nu också! Precis som det inte kunde ha räckt med xx…

Skriver gärna, mycket och ofta om det på fb och får en myriad med; – Oh neeeej, stackars dig, styrekramar, oh hjärtat du drabbas verkligen av allt!!.. som plåster på såren…

Känner du igen någon i din närhet? Eller kanske, – i en stunds svindlande ärlighet, – inser du att det låter som jag beskrivit… dig?!

Du anar inte hur många människor det är som krampaktigt håller sig kvar vid denna typ av beteende, för de får en ”sjukdoms-vinst” eller en ”katastrof-vinst”. Genom att hela tiden drabbas av saker- kan de dra till sig det fokus de så starkt behöver från sin omgivning. Bli sedda och bekräftade. Och få vara den speciella och unika person de så hett eftersträvar.

Den här typ av personlighet tenderar även att dra till sig människor som behöver känna sig behövda. Som gör sig oumbärliga för den som hela tiden drabbas, genom att ständigt bekräfta den drabbade i hens tillstånd, att omhulda och fokusera på den stackars drabbade. En win – win helt enkelt! Den drabbade blir sedd och bekräftad, – och hjälparen blir sedd och bekräftad och får känna sig behövd!

Du kanske tycker att jag låter väldigt okänslig nu, och kanske även tänker, ja men det finns ju faktiskt människor som hela tiden drar till sig den ena katastrofen efter den andra! Ja, självklart gör det det! Och vad ngn som tycks ha fastnat i en sådan loop – för sitt eget bästa bör göra så fort som möjligt är att se över sitt eget tanke- och fokuseringsmönster. Bör se till att bli medveten om sina förväntningar. Bli medveten om vad de hela tiden upprepar inför sig själv och andra som ”sanningen”.

Vi drar till oss så mycket onödigt i vårt liv genom hur vi fokuserar, men 9 av 10 är inte medvetna om ATT vi själva styr in en massa skit i vårt eget liv!

Attraktionslagen fungerar lika – attraherar – lika! Det du fokuserar på, – drar du till dig mer av!

Jag fick en intressant artikel av en av mina kursdeltagare idag, som blir perfekt att citera delar av i denna kontext. ”Det är vetenskapligt bevisat att vi enbart med våra tankar kan förändra hjärnans struktur. Hjärnan har över hundra miljarder nervceller, och kan skapa nya banor genom att blockera befintliga, lyfta fram alternativa nervbanor och utveckla nya. Minnet är en komplex funktion som fungerar med hjälp av emotioner (känslor) och associationer. Hjärnan lagrar minnen och lyfter fram dem genom att det finns en känslomässig laddning till dem. Ju starkare känsla något är laddat med, – ju starkare blir minnet. 

Hjärnan kan bara tänka på en sak i taget och kan bara hålla en tanke/känsla i medvetandet, så det du väljer avgör vad som upptar din hjärna.

Hjärnan kan inte se skillnad på vad som är verklighet och vad vi tror på, utan tar emot det vi matar den med som fakta. Vilket innebär att det vi tror på också kan bli vår verklighet.

Hjärnan kan inte skilja mellan det som hänt, nutid eller framtid. Så snart du börjar återuppleva ett minne är det som det händer igen för hjärnan, vilket frisätter samma olust och stresshormoner som gör att du åker in i samma emotionella karusell som när det hände.”

Så vad händer i din hjärna när du hela tiden plockar med dig referenser från tidigare situationer när du drabbats? Vad händer i din hjärna när du hela tiden förväntar dig att du kommer att drabbas? Vad händer i din hjärna när du hela tiden fokuserar på att älta allt det som händer dig eller inte händer dig med dig själv och alla du möter?

Jo, du skapar synapser (hjärntrådar) som förstärker din ”inre sanning” som låser fast dig ännu mer i att dra till dig samma skit, fast i olika skepnad. Igen och igen och igen!!!

Så,  vad har man att vinna på att vara den personen jag beskrev i början av texten? INGET om du frågar mig! Av den enkla anledning att den vinst man får, – kostar för mycket!

Jag upprör med säkerhet någon med dagens blogg. Förmodligen är personen det upprör starkt fast i det beteende jag just beskrivit, och känner förmodligen – Tror du att jag VILL drabbas av allt jag drabbas av?? Och på det svarar jag självklart och ödmjukt, – självklart inte! Men om du som känner dig träffad, börjar göra dig medveten om hur starka förväntningar du har på att du kommer drabbas, hur starkt fokus på du har på din rädsla att drabbas, hur mycket fokus du lägger på att kommunicera det du drabbas av till alla och envar, och hur mycket det du drabbas av upptar din hjärna på ett eller annat sätt, – KAN du faktiskt styra om vad som sker i ditt liv. Så mycket mer än du hittills trott!

Det finns även forskning som visar att vi genom vårt tanke- och känslofokus kan förändra molekyler och atomer utanför oss. DVS förändra verkligheten omkring oss genom vårt fokus. Och att våra celler plockar upp information inte bara internt/kemiskt, utan även påverkas utifrån OCH av våra tankar.

Ju mer vi förstår om vårt eget beteendesystem – i kombination med vårt interna kemiska system – i kombination med attraktionslagen. Ju mer kan vi ta kommando över vårt liv och kvalitetssäkra det på ett helt annat sätt än de flesta av oss gör idag!

Så, oavsett hur du fokuserat hittills, – hur kommer du att välja att fokusera framåt, – starting today?!

Vad du matar din hjärna med blir alltså din sanning och bestämmer det fokus som skapar den magnet du blir. Vad vill du ha? Och vad tänker du GÖRA för att få det?

With love/Lili

Jag som skriver heter Lili Öst – jobbar som föreläsare, inspirationskonsult och livsstrateg. Jag leder förändrings- och insiktsprocesser både för företag och privatpersoner ur ett – för många hittills outforskat perspektiv. Genom min metodik AHA-metoden, där jag kombinerar beteendevetenskap med den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen, får man en djupare och mer omfattande förståelse för hur vi alla kan skapa harmonisk framgång i våra liv, relationer och företag. Och insikter om hur vi ofta lägger krokben på oss själva genom tankefokus vi inte ens visste vi hade… Läs mer på www.liliost.se 
  Bokomslag
2016´s bästa present! Till dig själv och till någon som du vill ge nyckeln till ett bättre liv. Boken JAG BLIR VAD JAG TÄNKER ger dig verktygen till att på riktigt kunna förändra det du vill förändra i ditt liv. Får dig framförallt att upptäcka dina regerande tanke- och känslomönster och skapar förståelse om både varför det som fungerar och inte fungerar i ditt liv – gör det … Ovärderlig kunskap för att kunna ta kommando över ditt eget liv … och ta dig från ogillat till gillat läge! För varför nöja dig med okej, när du kan skapa fantastiskt?!
Beställ den på Soderpalm publishing
Digitalt smakprov
Vi får den verklighet vi regisserarAtt jag blir vad jag tänker, är en sanning alla tillämpar men få inser. Vi får den verklighet vi regisserar, vi når de gränser av vår förmåga vi själva sätter. Lili tar med oss i en spännande resa i insiktens värld, där vi på ett enkelt sätt får möjligheten att göra uppföljningen av vår livs film till en publiksuccé, kassako och framgångssaga.
 Marko Latva-Nevala, cert. Mental trainer master
 Den här boken kommer jag alltid att ha nytta och glädje av!!  Efter att ha läst Lilis blogg ett tag så förstod jag ungefär vad boken skulle ge mig. Men den gav ändå mer. Jag har fått en massa nya verktyg så nu är det bara att göra jobbet. Och med ett nytt sätt att tänka så vet jag att jag kommer att nå mina drömmar och mål.  Tack Lili! Nu jädrar! Anette Svanelind

 

Om Lili Öst

Gör: Inspirationsföreläsare, konsult och författare med 30 år i bagaget som artist Intresse: Jag brinner för personlig utveckling i allmänhet och attraktionslagen i synnerhet Hjärtefråga: Att hjälpa människor att inse sitt eget ansvar för vad de skapar i sina egna liv och därmed också hjälpa dem att skapa det de på riktigt vill ha Kontakt: lili@liliost.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *