Årets snackis

AV ALEXANDRA

Jämlikhet är rakaste vägen till Hälsa! Det är väl den största snackisken som passerat senaste året. Ojämlika samhällen uppmuntrar till statushets som leder till stress , sociala problem och ohälsa. De två brittiska hälsoforskarna Richard Wilkinson och Kate Pickett pulicerade förra året boken ”The Spirit Level” vilken snabbt blev en av de mest omdebatterade böckerna i Storbrittanien. Redan i förordet konstaterar de att de efter över 50 års forskning kommit till slutsatsen att skillnader i ohälsa mellan rika och fattiga kan förklaras med en enda variabel: ekonomisk ojämlikhet. Denna ekonomiska ojämlighet är, enligt författarna, också orsaken till att fattiga människor i ojämlika samhällen mår sämre än fattiga människor i jämlika samhällen.

Nu kan ni själva läsa och ta ställning eftersom boken kommer ut på svenska unde namnet ”Jämlikhetsanden”. Boken är omdebatterad då den ger politiska snarare än medicinska åsikter. Ojämlikhet av ekonomisk karaktär leder till ohälsa. Jämlika samhällen är nästan alltid bättre samhällen. Ja, det tål att diskuteras vidare…-

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *