Att förlåta

Underbara måndag, nu är du här igen:-) Haft en så härlig helg! I fredags var jag hos en väninna som är en definitiv tillförsel av positiv energi i mitt liv. Vi har inte känt varandra i så många år men med vissa människor gör det absolut ingenting. Det är på vilket sätt man känner varandra som är viktigt och detta håller på att utvecklas till en fin vänskap. Det var två kvinnor till där. Lika varma, generösa och fantastiska. Det var en sån där magisk kväll ni vet, där maten smakar fantastiskt, vinet likaså. Sällskapet är på samma våglängd och allting känns enkelt och harmoniskt. Samtalen flöt på med en enorm respekt för varandra och vi lyssnade lika aktivt som vi pratade. Väninnan vi var hos hade förberett några aktiviteter som vi skulle göra under kvällen. Bland annat skulle vi ta med något som var viktigt för oss.

Förutom det uppenbara för mig att mina barn är det viktigaste i mitt liv, så fick jag faktiskt fundera en lång stund innan jag kom på vad som var viktigt för mig att ta med. Jag tog med mig min bok, Jag blir vad jag tänker. För när jag tänkte på vad den egentligen står för för mig, insåg jag hur mycket av vikt i mitt liv som den verkligen ligger till grund för. Jag visste innan att den var viktig, – men när jag verkligen tänkte på det, insåg jag för första gången HUR viktig den är och har varit för mig. En härlig insikt!
Om jag ställer samma fråga till dig, – vad väljer du då? Något som har med DIG att göra. Vad är superviktigt för DIG och varför?

Vi hade sleepover allihop, så morgonen efter vaknade jag, tassade ut i deras fantastiska vardagsrum med högt i tak som i en kyrka och massa fönster som släppte in den strålande morgonsolen. Väninnan hade satt på musik och jag fick ynnesten att börja dagen med Bill Withers härliga Lovely day och doften av nybryggt kaffe. Att dansa loss redan innan frukost i detta underbara rum kändes helt naturligt!

Vi avnjöt en lång frukost, lika härlig som kvällen innan och samtalen flödade även nu. Ett ämne som kom upp var förlåtelse. Väninnan berättade att hon varit och lyssnat på en guru och hon hade fått komma upp på scenen. Ämnet hon hade tagit upp var förlåtelse. Hon berättade om någon som gjort något, men som hon hade förlåtit. Hans respons var inte riktigt väntad, – men ett spännande sätt att se det på, därför vill jag dela det med dig. Gurun sa. Gör dig inte större än du är! Om du förlåter, – vem är du då? Vem kan förlåta alla synder i världen? Ett helgon? Gud? Och om du är ett helgon, – vem är du hen du förlåtit? En syndare?

Jag måste erkänna att så här har jag aldrig sett det förut! Jag har tänkt att det är viktigt att förlåta, eftersom om du inte förlåter ligger det kvar och skaver. I DIG! Ur ett energiperspektiv ligger det oss definitivt i fatet.

Men vad händer om du till exempel är i en relation och din partner upprepat gör saker som sårar dig på ett eller annat sätt, och du alltid förlåter hen. Vad blir balansen i ett sånt förhållande? Hur kul är det att hela tiden känna sig som en syndare? Att aldrig nå upp till det helgonstatus som förlåtaren har…
Gurun tyckte att man skulle svara med samma mynt, fast lite mindre. För att få en balans. Gjorde man mer, – eskalerar det lätt, men om man svarar med samma mynt, – blir det balans.

Jag vet inte riktigt om jag håller med om den biten måste jag säga, men det jag känner som förändrades i mig gällande att förlåta någon annan när jag nu reflekterat över detta på ett nytt sätt, är att det är fortfarande viktigt för mig med själva förlåtelsen, men istället för att förlåta DIG om du gör något mot mig, att istället förlåta mig själv för att jag lät det hända. Sen acceptera att du gjort det du gjort och hitta ett sätt att leva med att du gjorde det som känns bra i mig. Och vill DU ha förlåtelse, behöver DU förlåta dig själv för vad du gjorde mot mig.

För mig känns det som ett sätt att aktivt ta ansvar för sina handlingar. Hur tänker du?

Är du sugen på att lära dig mer om dig själv, dina tanke- och känslomönster och ditt fokus, börjar nästa kurs den 19/10. Läs mer här

Vill du och din partner ingjuta mer positiv energi i ert förhållande, lära er att kommunicera på ett nytt sätt och hitta ett nytt sätt att får förhållandet att blomma, är det premiär för min par kurs den 18/10. Läs mer här

With Love/Lili

Om Lili Öst

Gör: Inspirationsföreläsare, konsult och författare med 30 år i bagaget som artist Intresse: Jag brinner för personlig utveckling i allmänhet och attraktionslagen i synnerhet Hjärtefråga: Att hjälpa människor att inse sitt eget ansvar för vad de skapar i sina egna liv och därmed också hjälpa dem att skapa det de på riktigt vill ha Kontakt: lili@liliost.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *