Att starta om på nytt

Idag fyller jag år. 54 för att vara exakt. Eftersom jag väljer att se det som jag nu är i mitten av livet, bör jag alltså bli minst 108! Undrar om det räcker dock för allt jag vill hinna skapa, uppleva och göra…:-) Time will tell!

Många börjar om på ny kula på nyåret, men idag tänkte jag börja en ny tradition. Att tänka på MITT senaste år. Mitt hela år som 53-åring. Vad har hänt sedan min senaste födelsedag? Hur har jag valt att leva mitt liv? Vad har jag gjort som går i linje med det jag vill skapa och uppleva, och vad har jag gjort som gått emot det. När vi är fullt upptagna med att hantera samtiden, glömmer vi ofta dessa viktiga frågor som faktiskt ser till att vi håller kursen. Det vill säga – OM vi tagit ut någon! Har vi inte gjort det, är det lätt att hamna lite hur som helst utan någon särskilt bra styrning.

Jag har gjort en massa saker som är helt rätt för mig detta gångna året. Gjort val där jag lyssnat på mitt hjärta. Utvecklat sidor av mig själv som definitivt leder mig i rätt riktning. I den riktning jag valt att fortsätta framåt. Jag är i stort nöjd med mitt senaste år som varit milt sagt omvälvande på många parallella plan.

Men med en granskande blick i backspegeln/och i nuet kan jag konstatera att jag har ett viktigt eftersatt område där jag definitivt inte agerat enligt var jag vill vara. Och det är vikten.

Många gånger då vi drar ett omfattande lass framåt, orkar man inte riktigt vara sitt yttersta på alla plan. Kan du känna igen det? Jag börjar se ett mönster i vilken del som jag eftersätter när jag driver på mig själv för mycket och jobbar för mycket. För att jag ska kunna hålla vikten, – behöver jag hålla balansen vilket ständigt är en utmaning för mig eftersom jag – inte helt, men definitivt till stor del är en Typ A personlighet med gasen i botten och jonglerar många olika saker samtidigt.

Det är ju detta som är så fantastiskt med att bli nyfiken på sig själv och när man jobbar medvetet med sin personliga utveckling. Att man plötsligt skönjer mönster, och därför kan skapa en förändring. Och framför allt lär sig om sig själv så man kan hjälpa sig själv att vara sitt bästa jag. Och hjälpa sig själv att ORKA vara sig själv med allt vad det innebär.

Jag skulle inte må bra av att ta bort för många moment och sakta ned farten betänkligt, för då skulle jag tappa mina styrkor och matta ut den nyfikna osvikliga lusten jag har till att drivas framåt. Men det är oerhört viktigt att ha koll på var är balansen för mig, så att man inte gör våld på sig själv genom att inte lyssna på sina egna signaler. Jag gör saker fort och mycket, det är rätt för mig. Men det behöver vara rätt mängd fort och rätt mängd mycket för att vara i balans!

Vad har DU för något i ditt liv, som faller i kvalitet, eller i alla fall (långt) bort från det resultat du önskar, när du behöver ha ditt mesta fokus någon annanstans. Kanske jobbar för mycket, får för lite tid till dig själv eller känner dig pressad på ett eller annat sätt? Kan du se ett mönster i dig med? Är det samma sak som brukar falla, eller olika?

Om du plötsligt ser ett mönster i dig själv, varför tror du att det är just det som händer för dig som händer? Är det en ordning i det? Något faller, som leder till att något annat också faller osv. Händer det stegvis  långsamt? I snabb takt? Eller allt på en gång? Bli nyfiken på vad som händer i ditt liv! Det kan hjälpa dig på traven att inte falla i samma fälla igen och det kan hjälpa dig att tänka och handla pro-aktivt, så du förhoppningsvis slipper problemet överhuvudtaget. Ta reda på vad som är rätt för dig.

Go for it!

With Love/Lili

PS. I början av juli sätter min pilotgrupp igång arbetet att jobba med och utvärdera min E-Kurs i personlig utveckling som kommer till hösten. Vill du skapa ett energi och livskvalitetslyft i ditt eget liv, – Håll utkik efter när den kommer i handeln!

Om Lili Öst

Gör: Inspirationsföreläsare, konsult och författare med 30 år i bagaget som artist Intresse: Jag brinner för personlig utveckling i allmänhet och attraktionslagen i synnerhet Hjärtefråga: Att hjälpa människor att inse sitt eget ansvar för vad de skapar i sina egna liv och därmed också hjälpa dem att skapa det de på riktigt vill ha Kontakt: lili@liliost.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *