Berlin nästa! ACBS Annual World Conference

ACBS  – Association for Contextual Behavioral Science är en världsorganisation som verkar för att sprida information om ACT (Acceptance and Commitment Therapy) och RFT (Relational Frame Theory).

På den generösa hemsidan finner du länkar till allt som pågår inom området. Forskning, konferenser, workshops, terapiformer och en mängd publicerade artiklar! Det är här det händer!

IMG_3179

 

 

 

 

 

 

 

www.contextualscience.org!

Det finns studier som visar att ACT fyller en viktig funktion inom många områden. Det är en mindfulnessbaserad metod och en attityd av medkänsla genomsyrar allt arbetssätt. Metoden sprids mer och mer såväl inom företagshälsa, psykiatri och inom idrottsvärlden.  Jag tilltalas av den ickedömande attityden samtidigt som metoden är allt annat än mjäkig . Tvärtom lägger man mkt vikt vid att ta tag i saker man faktiskt kan påverka. Det handlar om att få människor att agera i sin värderade riktning utan att låta sig störas och hindras av onödigt förminskande, värderande mentalt tjatter.

Vill ni höra mer om min studie som jag gjort inom missbruksvården så är ni varmt välkomna att lyssna på min och Ingrid Muncks presentation:)

IMG_3181

 

 

 

 

 

 

 

Vi ses i Berlin!!

/Gabriella

 

Om Gabriella Svanberg

Gör: Hej vänner! Jag heter Gabriella. Jag skriver här i egenskap av att jag är neuropsykolog, men är också mamma till tre fantastiska barn och medmänniska. Under mina 20 år som psykolog har jag fått möjlighet att träffa många fina människor och också fått en bild av vad vi på olika sätt tampas med i livet. Jag har specialiserat mig och forskat inom neuropsykologi och är fascinerad av hjärnan och det jag vill dela med er är mina tankar och reflektioner. Mina tankar och reflektioner om det jag ser via mitt jobb och via min vardag som gör att vi mår som vi mår och gör som vi gör. Jag har jobbat inom psykiatri, inom missbruksvård, inom ungdomsvård och inom företagshälsovård. Ena dagen jobbar jag med människor som inte har tak över huvudet och nästa dag med människor som känner en tomhet av sitt överflöd. Jag inser att rikedom, harmoni och lycka är något vi skapar inom oss själva. Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com
Det här inlägget postades i Okategoriserat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *