Bröstcancersveriges finaste utmärkelse

Idag har jag talat på BRO, bröstcancerföreningarnas riksorganisation. Föreningen belönade också hjältar i cancervården. I år förärades professor Jonas Bergh, professor vid Karolinska Institutet och en av Sveriges mest namnkunniga cancerforskare inom bröstcancer tillsammans med bröstsjuksköterskorna Eva Alm och Elisabeth Stolpe Rados på Västmanlands sjukhus i Västerås.

Jonas Bergh var rörd och sa att det var det finaste pris han fått under hela sitt yrkesliv. Det finns inget som kan konkurrera med ett erkännande från patienternas egen organisation, menade han och det stämmer säkert.

Elisabeth Stolpe Rados och Eva Alm arbetar båda vid Bröstenheten på Västmanlands sjukhus i Västerås. De fick priset för ”ett oerhört professionellt och säkert yrkesutövande som skapar öppenhet, trygghet och värme i mötet med bröstcancerbehandlade”. Även deras insatser för att förbättra bröstcancervården genom lokala och nationella nätverk, premierades och Elisabeth Stolpe Rados jämförde belöningen med att som idrottsman få Jerringpriset.

Stort grattis till er alla!

Alexandra

Med duktiga pristagaren Jonas Bergh.

Årets Bröstsjuksköterska 2012, Elisabeth Stolpe Rados och Eva Alm, båda vid Bröstenheten på Västmanlands sjukhus i Västerås.

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben, 2.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *