Byråkratin styr och folk lider

Byråkratin styr och sätts i fokus, inte människan och individen. Både i vård, omsorg och skola!

När man läser att ett par centimeter får myndigheterna att stänga äldreboenden, det saknas utrymme i till exempel badrummen enligt regelverken, så inser man inte att detta drabbar dem som bor i dessa boenden. De vill bo kvar. Behöver bättre omsorg, vård, tätare besök av sjuksköterskor, sjukgymnaster, biträden… Personal helt enkelt. Inte två centimeter till i badrummet!

Det som då styr är reglerna. Nej låt i så fall de så som arbetar på boendet avgöra om det ska stängas för deras arbetssituations skull!

Att flytta äldre, kanske multisjuka människor, till något nytt för att det hänger på ett par centimeter är ju huvudlöst!

Paragrafryttare, ska dessa premieras?

Över till psykvården. I svallvågorna efter Livspusselboken, vår egen antologi som i grunden tar upp stressproblematiken, ser vi psykiska problem omkring oss i alla åldrar. Varför tar ingen tag i denna eftersatta problematik? Visst, det visas det ett ångestrum på St Göran, jättebra att ge ångestfyllda ett vilorum, men det behövs större förändringar. Som till exempel att man följer Sven Brittons förslag DN den 30 oktober. Genom att helt enkelt följa upp det som redan beslutats 2005 och 2011 skulle mycket förbättras ganska så snabbt!

Många unga lider, många äldre också. Dags att hantera denna heta potatis.

Alexandra

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben, 2.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *