Dina Blueprints styr ditt liv, är du medveten om det?

Älskade måndag! Vad jag tycker om dig!! Får alltid den här känslan av att allt går att ställa tillrätta varje måndag. Nya tag. Nya möjligheter. Det är det naturligtvis varje dag. Och jag känner det varje dag, – men särskilt på måndagar 🙂

Hela förra veckan, och även ett par dagar i veckan innan  har jag varit i ”utbildningsmode”. Fantastiskt, lärorikt, inspirerande, klargörande! Jag är en kunskaps junkie i stora mått! Varför, – för att jag ä-l-s-k-a-r att tillföra mig själv kunskap som gör att jag får en än djupare förståelse för hur saker hänger ihop. Så att det blir lättare att förstå den stora bilden. För att kunna lära ut den/få folk att se den på ett så enkelt sätt som möjligt. När man brinner för insikt och personlig utveckling som jag gör, är det en ynnest att få jobba med det! Att få jobba med att hjälpa människor. Att vara en problemlösare. Eller snarare sagt, – möjlighetsgörare!

Idag vill jag prata lite om dina Blueprints. Vad är det kanske du undrar?! En blueprint är din karta som du navigerar ditt liv utifrån. Din ritning som du bygger ditt liv utifrån. Jag vill påstå att vi har två Blueprints som hela tiden jobbas med. Din personliga, där du ritat in dina preferenser. Vad DU tycker är rätt. Vad DU tycker är viktigt, vackert, härligt, roligt, avskyvärt, trevligt, acceptabelt, inte acceptabelt, okey, osv. När jag skrev min första musikaliska föreläsning paus eller kaos insåg jag efter ett gediget intervjuarbete, att otroligt många inte jobbat medvetet med denna Blueprint alls, utan mer var som ett rö för vinden, – fast i någon annans karta. Många hade inte koll på VAD de tyckte var viktigt, rätt, fel, härligt, oacceptabelt etc. Eller rättare sagt, många körde helt över sin egen karta till förmån för någon annans. Och inrättade sig och sitt liv efter en karta som de trodde var ”sannare”, riktigare och viktigare än den de hade… Känner du igen dig?

Det finns parallellt med denna personliga preferensblueprint, en annan karta som ofta är starkare än preferenskartan. Och det är en som är inlärd. Där vi präglats av föräldrar, lärare, chefer eller andra auktoritära personer som följt oss på vår väg. Kanske till och med präglingar som följt med i släkten generation efter generation… Tysta, omedvetna begränsande ”sanningar” som smugit sig in i cellminnet, och skapat en begränsande Blueprint. Som inte ger sig till känna i vårt medvetna sinne, men som härjar duktigt i vårt undermedvetna och sätter en massa käppar i hjulet på oss i form av beteenden vi inte kan styra.

Vi har också vårt autentiska jag. Vårt sannaste jag som är kopplat direkt till ”källan”. Som VET i hjärtat och magen när det känns rätt. Och som har full koll på när vi inte rör oss i närheten av vår preferens blueprint. När du känner att det är lätt, härligt, det känns rätt och sant. Känns bra i magen helt enkelt. Då gör du saker i ditt yttre liv som matchar kartan av ditt inre liv. Känns det inte bra, – då matchar det inte din blueprint. KÄNNER du att en sak är sann och riktig – men GÖR saker som hela tiden leder dig i fel riktning gällande den saken, kan du vara ganska säker på att du styrs av din präglings blueprint. Då kan det vara en god idé att börja forska lite i vad dina valda sanningar är, – och vad dina begränsande präglade sanningar som inte stämmer överens med dina preferenser – är. Vi är i sanning ett mysterium, – även för oss själva. Men när vi börjar att ställa oss rätt frågor, – DÅ händer det grejjer!

Behöver du hjälp? Då vet du var jag finns!

With Love/Lili

Om Lili Öst

Gör: Inspirationsföreläsare, konsult och författare med 30 år i bagaget som artist Intresse: Jag brinner för personlig utveckling i allmänhet och attraktionslagen i synnerhet Hjärtefråga: Att hjälpa människor att inse sitt eget ansvar för vad de skapar i sina egna liv och därmed också hjälpa dem att skapa det de på riktigt vill ha Kontakt: lili@liliost.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *