En fantastisk bokmässa i Göteborg!

Vi hade så många besökare i vår monter, det var fullt på våra seminarier och program. Genom vår nya bok ”Kärlek, Lust och Begär” blev det en positiv känsla och atmosfär som genomsyrade programmen. Vi fyllde den stor sal till brädden, jag tror det var ca 500 personer och ändå var stämningen mycket familjär.

Barbro Svensson, Lill Lindfors, Malena Ivarsson och Alexander Perski, stressforskaren, har alla var sina kapitel i boken. Ja Malena har tre. Och jag har också skrivit. Vi alla samtalade kring det som ju upptar mångas tankar; relationer, kärlek, lust och begär! Även olust, dvs när man inte har någon lust. Hur stress påverkar våra relationer, att oxytocin är så viktigt för oss. Må-bra-hormonet som vaknar vid beröring. Ja även när man inte har någon partner kan man må bättre genom att ha ett husdjur, eller gå på massage, umgås med vänner, barn och barnbarn.

Malena Ivarsson och jag diskuterade myterna kring åldrandet och lusten som vi skriver om i vår nya bok

Ett av samtalen kring boken var i Dagens Nyheters monter, då bara Malena och jag deltog. Åsa Beckman, som intervjuade oss, sa att det är så skönt att vi avlivar myten om att allt detta måste ta slut. Med åldern menade hon, när man blir äldre…

Men känslor har ingen ålder, som ju många av kapitlen i vår bok visar. Vi fortsätter att bli kära och förälskade och ska också få bejaka detta. Oavsett ålder.

Det var en mycket trevlig mässa. Lyssnande på Karin Bojs och Anna Bratt som skrivit om vad som finns i våra gener, apropå fetma och övervikt. Somliga är predestinerade till viss övervikt genom arv. Nu är det vetenskapligt bevisat, så intressant.

Henning Mankell berättade om varför han vill hjälpa ungdomar att få en identitet i Moçambique, det är vad de drömmer om. Nobelpristagaren Mario Vargas Llosa gjorde störst intryck på mig för sitt engagemang för Dawit Isaac. Jag tycker mycket om att läsa Llosas böcker, trots att man beskyllt honom för en konservativ kvinnosyn. Han påpekar ju själv att det är kvinnans situation i Sydamerika han skildrar, inte hans egen åsikt om hur kvinnan ska leva.

Alexandra

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben, 2.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *