Ett litet årsbokslut och ett STORT Gott Nytt till er!

Kära ni, hoppas julen har varit avslappnad och harmonisk med nära och kära! Nu närmar vi oss slutet på 2017 och början på ett nytt år. Ett år som för oss betyder lite extra då vi firar hela 20 år. Det är nästan svindlande att tänka att det är tjugo år sedan 1,6miljonerklubben grundades. Så mycket vi har gjort och så många fantastiska människor vi har fått äran att jobba med, att träffa och även ha fått hjälpa. Och inte minst att vi har fått möjlighet att faktiskt göra skillnad. Vi har samlat in över 5 miljoner kronor till forskning kring kvinnohjärtat och jag kan inte ens börja att räkna hur många seminarier och föreläsningar vi har haft i syfte att sprida kunskap och information kring oss kvinnor och vår hälsa. Det är svårt att sätta ord på känslan men den är i alla fall fantastisk och jag ser med stor glädje fram emot att få gå in i vårt 20-års jubileum med allt spännande vi har på gång!

Året som precis gått har både varit givande och lite omskakande, som åren brukar vara, och den här gången var det bland annat kampanjen #metoo som stod för det omskakande. Det är starkt att se hur vi kvinnor går ihop och stöttar varandra när det gäller. Själv har jag varit med och skrivit i boken #metoo Så går vi vidare, där Alexandra Pascalidou varit redaktör. Boken är ett samtidsdokument över rörelsen med syfte är att hålla debatten vid liv och även inkludera grupper som inte känt att rörelsen handlar om dem. Me too berör oss alla oavsett om man själv drabbats och oavsett vidden och graden av utsatthet. Vi måste alltid hålla våra röster hörda!

Vi har jobbat med vår kalender ihop med MOD, Mer Organdonation, som jag hoppas att ni köper nu till stöd för forskning kring organdonation och transplantation. En oerhört viktig forskning då många, många står på kö för att få ett nytt organ. HÄR kan ni beställa kalendern: KALENDER 2018

Det är omöjligt att rada upp allt vi har gjort under året men om jag ska plocka några ”russin” i kakan vill jag nämna vår afton tillsammans med Psykiatriförbundet, Mental Health Evening på Maximteatern i Stockholm. Så viktigt som det är att försöka ta bort stigmat kring psykisk ohälsa, som brer ut sig likt ogräs i vårt samhälle, så glada blir vi när vi kan vara med och bidra till att uppmärksamhet ges där det behövs. Här kan ni se lite från kvällen: MENTAL HEALTH EVENING  och vi ser mycket fram emot ett fortsatt, viktigt samarbete med Psykiatriförbundet även nästa år.

Det är alltid en underbar känsla när vi kan överlämna en check med ett bidrag som hjälper viktig forskning framåt. Den här gången till Psykiatriförbundet.

Våra projekt ligger oss givetvis mycket varmt om hjärtat och 2017 var ett år fyllt av inspirerande och lärande projekt. Vi var i Sydafrika för att än en gång stötta, stärka och inspirera kvinnorna i kåkstäderna. Och vi har vårt projekt MåBra Café arbetat för att stötta och hjälpa utrikesfödda kvinnor att få kunskap om bland annat hälsovård och sina rättigheter i Sverige. Vi har beviljats verksamhetsbidrag från Folkhälsomyndigheten för främjande och förebyggande arbete inom området psykisk hälsa och suicidprevention hos barn i migration och det ska bli oerhört intressant och givande att få arbeta med detta under nästa år.

Syftet är att genom intervjuer med kontaktkvinnor och utrikes födda kvinnor kartlägga behov av kunskap och hur detta kan genomföras och koordineras av kontaktkvinnor i föreningen ute i landet. Resultatet samlas i ett arbetsmaterial ”Barn till nyanlända kvinnor i etableringen – att må bra i Sverige.” Här kan ni läsa mer om projektet: MåBra Café

Här en bild från vårt MåBra Café i Visby och nedan från Sydafrika, läs om projektet HÄR

Nu står Women In Red för dörren, glöm inte att skriva in datumen i kalendern så ses vi förhoppningsvis där! På vår webbsida, och längst ner här i inlägget, finner ni all information om datum i respektive ort, vi anordnar Women In Red i 18 orter över hela landet och det här är en både viktig och trevlig afton som ni inte vill missa!

Stort och varmt Gott Nytt År!

Orter och datum Women In Red 2018:

 

Umeå 1 mars

Göteborg 4 mars

Helsingborg 5 mars

Linköping 5 mars

Örebro 6 mars

Karlskrona 8 mars

Ljusdal 8 mars

Östersund 8 mars

Malmö 9 mars

Stockholm 12 mars

Gävle 12 mars

Visby 13 mars

Kalmar 14 mars

Luleå 15 mars

Falun 20 mars

Sundsvall 22 mars

Norrtälje 27 mars

 

 

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *