Everybody dies, – but not everybody lives…

Läs mer om mig på www.liliost.se
Följ mig på instagram @inspirationskonsulten
Vill du ha nyheter, spännande tips och tankeväckareAnmäl dig här

Uttrycket i överskriften såg jag i morse på facebook och kände direkt att detta skulle bli dagens ämne i bloggen. För att det är för många ett sant påstående. Alltför sant till och med… Många människor går omkring med känslan, – blir det inte mer än så här? Vad är egentligen meningen med att jag kom hit? Var det verkligen för att mer eller mindre lida mig igenom ett liv som inte verkar leda någonstans… Ett liv där jag är långt ifrån det liv jag egentligen skulle vilja leva. Långt ifrån de saker jag skulle vilja ha i mitt liv. Långt ifrån den relation jag drömde om som ung. Långt ifrån det liv, de mål och de drömmar som jag fantiserade om att jag var på väg emot som barn. Långt ifrån den grundkänsla jag skulle vilja ha i magen.

Jag möter ofta personer som jagas av dessa frågor som coach, bloggare och föreläsare. Alltför många väntar på att det ”riktiga” livet ska börja – sen. När jag tjänar mer pengar kommer det bli…. När jag träffar rätt partner kommer det bli… När jag har gått ned femton kilo kommer det bli… När jag hittar mitt drömjobb kommer det bli…

Det finns en devis (jag älskar deviserJ) som ganska tydligt understryker det som jag skrivit ovan.

”Livet är det som pågår när du är upptagen med att göra andra planer”

Tänk om det här inte kommer då?! Om du går omkring och väntar på ett ”riktigt” liv som aldrig kommer att dyka upp. Aldrig göra entré. Tänk om du ligger där på dödsbädden (förhoppningsvis gammal) och inser att du missade hela ditt liv som fanns där hela tiden, för att du var så upptagen med att hela vilja vara någon annanstans… Att du den största delen av din tid, inte tyckte att det du hade, eller det du levde i, – var tillräckligt…

Hur känns det i magen på dig när du tittar på det du just läst? Finns det en sanning i det, – även för dig? Då kanske dagens blogg förhoppningsvis väcker något i dig?! Jag hoppas det, för jag önskar INGEN att de ska se tillbaka på sitt liv och känna att de inte gjorde det bästa av det. För det är nämligen det som det handlar om. Livet blir bara, om vi inte tar vårt ansvar att skapa det! Om du har en känsla av blir det inte mer än så här, – då är det HÖG TID att själv kicka in och skapa den kvalité på livet som du just nu saknar! Om det inte ÄR mer än det är, är det för att du inte skapat mer än det du ser! En för många kanske, – smärtsamt rakt levererad ”sanning”, men ack så avgörande viktig!

Är du långt ifrån det du skulle vilja ha i ditt liv? Om det är viktigt för dig, – varför jobbar du ite målmedvetet åt det hållet? Varför skapar du inte möjligheterna att nå det? Ja men, kanske du försvarar dig med, hur ska JAG kunna det? Det är alldeles för långt ifrån min verklighet! Eller jag GÖR ju det, men inget händer!! Tänker du så, – lyssna noga!

Det du vill ha eller uppnå, – finns det någon annan som uppnått detta innan dig? Om svaret är ja, – då kan DU också skapa det! För uppenbarligen GÅR det att skapa det! Det går till och med att skapa saker som INGEN förr skapat! Tänk på alla visionärer världen som skapat ngt som ingen annan tänkt på. Flyg, rymdfarkoster, telefonen, elektriciteten, datorer, blixtlåset, hjulet…..Ja du fattar! Listan kan göras väldigt lång! Det enda som är tvärsäkert, – det är att DU måste göra en förändring i dina tankar, dina känslor och ditt förfaringssätt för att KUNNA nå det. För hade det gått på det sätt du levt ditt liv hittills, som du resonerat hittills, som du gjort eller inte gjort hittills – hade du redan haft det som du saknar…

Känslan av ”blir det inte mer än så här”, tänker i alla fall jag att den hänger tätt ihop med en person som inte själv tar ansvar för att själv skapa vad hon eller han vill ha, utan lever i en slags förväntan av att livet ska skapa sig av sig själv, eller att det är någon annans ansvar att se till att man får det man vill ha…

Många har dessutom inte någon aning om vad de egentligen VILL ha ut av livet, men är helt klara över att det i alla fall inte är det som ÄR. Om du hittar en eller flera saker som griper tag i dig i det jag skriver, – slösa inte en enda sekund till av ditt liv! För även om vi – de flesta av oss i alla fall, önskar oss ett långt liv, – kan det faktiskt vara slut i morgon, eller kanske redan idag, så SLÖSA inte bort en enda timme på väg i en riktning som inte känns värdefull i DIN mage! Ta kommando över de timmar, dagar, månader och år som är de dagar som DU fått att skapa något värdefullt av! Det är bara DU som kan skapa värde i ditt liv! Om du hittills känt att det du haft hittills inte varit tillräckligt för att känna att du verkligen LEVT ett underbart liv, – då är det som jag sagt och säger igen – HÖG TID att kicka in, sluta lägga skapandet av DIN livskvalitet på någon annan och ta ditt ansvar! Innan det är för sent!

Det finns ytterligare en klok devis som får sy ihop dagens blogg:

“Vad som än händer, beror det av mig själv att därav skörda det allra största gagn” Epiktetos

Epiktetos var en grekisk/romersk filosof född ca 55 e kr. Redan då hade vissa förstått att det är vi själva som bär ansvaret för att så vad vi vill skörda! Trots detta så är det fler som inte bär med sig klokskapen, som uppenbarligen funnits sedan mamma minne, än som gör det…

Vilken kategori har du tillhört hittills? Vilken kategori vill DU tillhöra fr o m idag?

Det är vårt eget ansvar att säkerställa att när vi väl ligger där på dödsbädden, eller ser vårt liv passera revy, – att vi kan se tillbaka och tänka, – vilken härlig resa jag skapade åt mig själv! Det här har verkligen varit ett liv värt att leva – hela vägen fram till mål!

With Love/Lili

Jag som skriver heter Lili Öst – jobbar som föreläsare, inspirationskonsult och livsstrateg. Jag leder förändrings- och insiktsprocesser både för företag och privatpersoner ur ett – för många hittills outforskat perspektiv. Genom min metodik AHA-metoden, där jag kombinerar beteendevetenskap med den viktiga och avgörande kunskapen om attraktionslagen, får man en djupare och mer omfattande förståelse för hur vi alla kan skapa harmonisk framgång i våra liv, relationer och företag. Och insikter om hur vi ofta lägger krokben på oss själva genom tankefokus vi inte ens visste vi hade… Läs mer på www.liliost.se 
  Bokomslag
2016´s bästa present! Till dig själv och till någon som du vill ge nyckeln till ett bättre liv. Boken JAG BLIR VAD JAG TÄNKER ger dig verktygen till att på riktigt kunna förändra det du vill förändra i ditt liv. Får dig framförallt att upptäcka dina regerande tanke- och känslomönster och skapar förståelse om både varför det som fungerar och inte fungerar i ditt liv – gör det … Ovärderlig kunskap för att kunna ta kommando över ditt eget liv … och ta dig från ogillat till gillat läge! För varför nöja dig med okej, när du kan skapa fantastiskt?!
Beställ den på Soderpalm publishing
Digitalt smakprov
Vi får den verklighet vi regisserarAtt jag blir vad jag tänker, är en sanning alla tillämpar men få inser. Vi får den verklighet vi regisserar, vi når de gränser av vår förmåga vi själva sätter. Lili tar med oss i en spännande resa i insiktens värld, där vi på ett enkelt sätt får möjligheten att göra uppföljningen av vår livs film till en publiksuccé, kassako och framgångssaga.
 Marko Latva-Nevala, cert. Mental trainer master
 Den här boken kommer jag alltid att ha nytta och glädje av!!  Efter att ha läst Lilis blogg ett tag så förstod jag ungefär vad boken skulle ge mig. Men den gav ändå mer. Jag har fått en massa nya verktyg så nu är det bara att göra jobbet. Och med ett nytt sätt att tänka så vet jag att jag kommer att nå mina drömmar och mål.  Tack Lili! Nu jädrar! Anette Svanelind

Om Lili Öst

Gör: Inspirationsföreläsare, konsult och författare med 30 år i bagaget som artist Intresse: Jag brinner för personlig utveckling i allmänhet och attraktionslagen i synnerhet Hjärtefråga: Att hjälpa människor att inse sitt eget ansvar för vad de skapar i sina egna liv och därmed också hjälpa dem att skapa det de på riktigt vill ha Kontakt: lili@liliost.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *