Fantastisk kväll på Maximteatern och så många inspirerande möten!

Det är en väldigt intensiv höst som fullkomligt överöser oss med seminarier, mässor och inspirerande och lärande kvällar. En av dessa var den vi hade på Maximteatern för Psykisk ohälsa tillsammans med Psykiatriförbundet. Allt finns att läsa i reportaget på vår webbsida här, Mental Healt Evening, så här bjuder jag bara lite kort på några bilder jag tog ”bakom kulisserna”. Först och främst var det otroligt intressant med föreläsningarna från några utav landets mest framstående läkare och professorer inom psykiatri. Under kvällen talade vi om hälsa och livskvalitet för kvinnor och om forskning inom det psykiatriska fältet. Moderatorer var jag och Simon Kyaga, den senare är känd för sin forskning om kopplingen mellan genialitet och galenskap. Martin Schalling, ordförande i Psykiatrifonden, berättade om verksamheten och senare under kvällen delades stipendier ut till årets forskarprojekt. Engagerade och inspirerande Suzanne Osten berättade om sin film Flickan, mamman och demonerna som är inspirerad av hennes egen uppväxt med en mamma som har schizofreni. Varvat som sagt med fantastisk musik.

Fantastiska operatrion Divine sjöng så att takkronorna vibrerade, tätt följda av härliga Nanne Grönvall, Charlotta Hult och Lisa Nilsson som båda två generöst och öppet delade med sig av sina personliga erfarenheter av när livet dippar neråt. Något som säkert alla av oss är med om då och då och här vill jag understryka hur viktigt det är att hitta återhämtning, bland annat just genom kultur och musik. Teater och musik, dans och rörelse har en otroligt helande kraft och får oss ofta ur depression och in i något lugnare, finare.

Som alltid var aftonen så lyckad också tack vara våra volontärer och personalen på vårt kansli som ser till att allt är i sin ordning såväl för kvällens alla gäster som för våra föreläsande doktorer och våra artister och gäster på scenen.

Här kan ni se mer från Mental Health Evening, klicka på länken HÄR.

Givetvis är vi alla väl insatta i, och följer, den uppmärksammade kampanjen#metoo som verkligen sätter strålkastarljus på hur ojämlikt vårt samhälle tyvärr fortfarande är i mångt och mycket. Det är många röster som nu får komma till tals vilket är en stor styrka och något oerhört viktigt. Själv tycker jag det är svårt att inte vara naiv och upprepa det andra sagt redan. Självklart anser jag att alla sexuella trakasseri, fysiskt och verbalt, är oacceptabelt. Visst har jag blivit utsatt, hört de berätta som blivit våldtagna, tafsade på, mobbade och så ofta jag har varit arg, upprörd och besviken. Besviken över att inte känna att vi har tillräckligt stöd när övergrepp av sexuell karaktär inträffar. Det finns så mycket att prata om här och belysa, bland annat är det hemskt att det inte finns rättssäkerhet, jo, i teorin kanske, men inte i praktiken. I på det sätt som det borde finnas för oss kvinnor att kunna vara trygga. Trygga och säkra i alla situationer.

Vi borde ha kommit längre, i detta samhälle som är så stolt över att vi är så jämlika, att det inte finns skillnader i de villkor som gäller män och kvinnor. Vi får alla jobba på det tillsammans och att ojämlikheten uppmärksammas så här, från olika håll och får röster, det är guld värt och väldigt viktigt.

En stark kvinna som precis haft stjärnspäckad premiär på sin nya film är Helena Bergström, här fick jag äran att träffa Helena för ett personligt samtal till vår webb-tv-serie Alexandras Hörna. Filmen hade premiär i fredags och vi riktar ett stort grattis till Helena som har gjort ett fantastiskt arbete!

Här kan ni se avsnittet: Alexandra Hörna 

På onsdag, den 25:e, är jag på Seniormässan i Stockholm kom gärna förbi och säg hej! Här kan ni läsa mer om mässan: Seniormässan

Om vi inte ses på mässan på onsdag glöm inte att titta på vår webbsida under På Gång för att se allt som är på gång. Ha en härlig vecka!

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *