Från operan till Oscars, idag fick hjärnan många nya celler!

Kultur & Hälsa var temat för en dag på Operan. Det var kultur- och hälsa gruppen i riksdagen som bjöd in och Birgitta Svenden, operans chef, hälsade välkommen.

Kulturminister Lena Liljeroth Adelsohn var med hela dagen och gav ett par mycket värdefulla inlägg om att kulturen är nödvändig för oss. Som att flöjten är 25 000 år minst och att människan alltid spelat, skapat kultur. Det förhöjer vår inlärningskapacitet.

Anne Marie Brodén (m) är ordförande i denna kultur och hälsa grupp i riksdagen som arbetar utifrån att kulturen ska bli en oas där människor kan få kraft att må bättre.

Jag satt i en panel med professorer, forskare, rektorn för Göteborgs universitet

Pam Fredman samt kulturminister Lena Liljeroth och vi var alla överens om att vi på olika plattformar ska föra ut kulturen eftersom den har nu vetenskapligt bevisade hälsoeffekter.

Plötsligt glömde vi höstmörkret för den härliga stämningen. Lilla akademien, Tyst teater, skådespelare och Gunilla von Bahr som spelade flöjt gav oss en oförglömlig stund på Operan.

Sen fortsatte jag raskt till vårt eget seminarium på Oscars! Det blev en fullspäckad seminarie kväll med mycket intressant information om  geriatrik genom Gunnar Akner professor från Örebro, om osteoporos med både professor Östen Ljunggren och professor Kristina Åkesson och musik och sång genom Divine; Caroline Gentele, Gabriella Lambert-Olsson och Jacqueline Miura. Vi har spelat in lite av detta som snart kommer på vår websida.

Katarina Fallholm, underhöll oss med ljuvlig sång och henne kan man njuta mer av snart, på vår Författarkryssning den 28-29 oktober. Katarina gör också vackra, tuffa smycken i silver under märket Opera & CO.

Hjärnforskare professor Åke Pålshammar berättade med unik humor om hjärnan och att vi kan bilda nya hjärnceller i mogen ålder genom att lära oss nya saker och hålla igång med träning, det räcker med 30 minuter inlärning för att bilda nya celler.

Sedan fick Åke Pålshammar agera intervjuare och möta Monika Ahlberg och Annika Jankell från Livspusslet, vår nya bok. Han frågade dem vad de gör med alla måsten och de frågade honom om vad stress gör med våra hjärnor.

Och ja, vi behöver återhämtning, så sedan jag gick hem för några timmar välförtjänt vila.

Alexandra

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben, 2.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *