Fri att vara jag

Idag träffade jag en kvinna som drogat ned sig under många år och hon förklarar själv :”jag står bara inte ut i den vanliga världen”, ”jag har aldrig passat in” ”och jag klarar inte av ljud och ljus”. ”Jag förstår inte andra människor, jag kan inte skratta när de skrattar”.

Hon är idag över 40 år och får först nu diagnosen asperger.

Förra veckan ordnade 1,6/2,6miljonerklubben en helkväll om neuropsykiatriska funktionshindren ADHD och Asperger. Det var en otroligt fin kväll som belyste flera vinklar av problematiken.

Psykiatriker Kristiina Westberg talade om Flickor med autism som ofta blir missförstådda och kan vara svåra att upptäcka.

Jag är glad att kunna berätta att denna fantastiska föreställning har premiär idag och givetvis har jag bokat biljetter!

Ett drama av, med och om unga med autism/ asperger syndrom. Producenter är Marianne Scheja och stöd&resursgruppen.

Här står jag, Marianne Scheja och Eva-Maria Lemker efter förra veckans kväll om ADHD och Autism.

Om Gabriella Svanberg

Gör: Hej vänner! Jag heter Gabriella. Jag skriver här i egenskap av att jag är neuropsykolog, men är också mamma till tre fantastiska barn och medmänniska. Under mina 20 år som psykolog har jag fått möjlighet att träffa många fina människor och också fått en bild av vad vi på olika sätt tampas med i livet. Jag har specialiserat mig och forskat inom neuropsykologi och är fascinerad av hjärnan och det jag vill dela med er är mina tankar och reflektioner. Mina tankar och reflektioner om det jag ser via mitt jobb och via min vardag som gör att vi mår som vi mår och gör som vi gör. Jag har jobbat inom psykiatri, inom missbruksvård, inom ungdomsvård och inom företagshälsovård. Ena dagen jobbar jag med människor som inte har tak över huvudet och nästa dag med människor som känner en tomhet av sitt överflöd. Jag inser att rikedom, harmoni och lycka är något vi skapar inom oss själva. Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben, 2.6miljonerklubben, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *