Gemytligt och hjärtligt på Östersjön

Kom just hem från vår hälso- och författarkryssning. Ett dygn på Östersjön i vackert höstväder. Cirka 500 medlemmar, och några män, kom med och fick träffa Björn Ranelid, Håkan Nesser, Töres Theorell, Christoffer O´Reagan, Magdalena Ribbing och Lotta Lewenhaupt samt Marianne Eriksson från WWF. Vi har nämligen just inlett ett samarbete med dem. Miljön är en angelägen fråga för oss också. Kvinnor är faktiskt bättre än män på att vara miljömedvetna.
Kryssningen blev en stor succé. Alla berömde oss för denna trevliga, personliga båttur. Författarna var på toppenhumör allesammans och såväl Lottas trendspaning som professor Theorells intressanta rapport om musikens stora användningsområde inom medicinsk forskning var så stimulerande att lyssna till. Magdalena berättade om ringens historia och berömda ringar. Sedan blev det frågestund om vett o etikett.
Håkan Nesser stod för det mörka, kusiga och mystiska medan Björn Ranelid var poetisk och lite politisk i ett inlägg mot rasism och våld mot kvinnor varvat med hans underbara rader om bära sitt barn som om det vore den sista droppen vatten. Christoffer O´Reagan lät oss ta del av hans faiblesse för 1700 talets människor. Och historier om kvinnor då och nu.
Alla signerade böcker och det var en gemytlig och hjärtlig stämning. Tack till alla som gjorde denna resa möjlig. Den första kvällen åt vi middag tillsammans och sen höll jag en kort presentation av alla inför de föredrag och kåserier som sedan väntade nästa dag.
Ina Forsberg och Ellinor Asp förgyllde vår kväll med härlig sång och musik, Ina har en underbar stämma och Ellinors pianospel är virtuost. De båda är Kalanderflickor från Sunne i Värmland. Alla var på topphumör och det blev en oförglömlig medlemsaktivitet.
Vi hoppas kunna organisera en ny kryssning nästa år. Gärna med ännu fler medlemmar.

ALEXANDRA

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *