Glädjande siffror

Hjärtinfarkterna fortsätter att minska i Sverige, enligt nya siffror från Socialstyrelsen. I fjol drabbades strax under 28 000 personer av akut hjärtinfarkt, det är sju procent färre än under 2012 då drygt 30 300 personer fick hjärtinfarkt.

Trenden har pekat neråt ett tag nu och det är vi innerligt tacksamma för. Likaså att allt färre, även kvinnor, också dör av hjärtinfarkt. Under 2013 dog 3 518 män och 2 707 kvinnor, en minskning med nio respektive åtta procent jämfört med 2012.

Tyvärr är siffrorna för cancer inte lika positiva. Allt fler drabbas av cancer och även om en viss del beror på att vi blir allt äldre och allt fler överlever sin cancer så är nu cancer den vanligaste dödsorsaken hos personer yngre än 85 år visar statistik från socialstyrelsens cancerregister.

Att minst en av tre som lever idag i Sverige kommer att få en cancerdiagnos känns som en verklig utmaning. Denna siffra måste kunna sänkas!

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *