GÖR du ditt bästa för att verkligen hedra din vinst?

Vilken härlig morgon:-) Powerwalk avklarad. Lyssnat på bra musik och några intressanta Ted talks. Ätit frukost med och fixat lunch till den yngsta som ska jobba som coach på Cheercamp hela veckan, plockat undan och fixat så nu har lugnet lagt sig både runt mig och inom mig. Min bonusdotter som är på besök sover fortfarande och sonen har gått till jobbet. I tystnaden sätter jag mig och skriver. Tycker om att börja dagen effektivt men utan stress. Det sätter an tonen på dagen. Positiv och effektiv.

Lyssnade på en Tedtalk om att hindra sig själv från att bli sitt bästa jag. Intressant. Den här sommaren ska jag lägga mitt fokus på att lära mig en massa nytt om självförstörande mönster och beteendeförändring. Det är två så otroligt intressanta ämnen!

När jag lyssnar på föreläsningar i syfte att lära mig ännu mer om människans beteende så jag ännu bättre kan hjälpa mina klienter till insikt, så lär jag mig ju hela tiden en massa nya saker om mig själv. Det är verkligen uppsidan med att hjälpa människor att utvecklas, – att man hela tiden utvecklas själv. Och ständigt ifrågasätter sig själv och ens egna beteenden.

Idag handlade det alltså om att bli nyfiken på varför, – om man vill ngt, – inte ser till att man får det man vill ha eller kommer dit man vill komma. Många önskar sig bara, men GÖR inget. Det är en typ av självförstörande mönster. Att hindra sig själv att nå dit man vill genom att vara inaktiv. Många gör det i synnerhet med saker som känns viktiga.

Inom kemin är aktiveringsenergi den energi som krävs för att starta en viss process eller kemisk reaktion. Energimängden kan tolkas som den mängd energi som behöver tillföras för att reaktionen ska äga rum.

Om man översätter detta till sitt eget liv, så är det nog lätt att förstå vart jag vill komma. Om vi inte tillför en ökad aktiveringsenergi/ökat fokus/aktivt handlande – händer inget! Har du funderat över de saker som inte är som du vill ha dem, eller de saker som du gärna skulle vilja ha i ditt liv, varför du inte hittills gjort något aktivt för att faktiskt nå de resultat du vill nå? Och om du gjort det, men inte nått dina önskade resultat, – inte gått till botten med anledningen till avsaknaden av de önskade resultaten för att se vad det är som du hittills gjort eller inte gjort som inte lett dig dit du vill, – för att veta vad det är du inte ska fortsätta med framåt. Det poppar ofta idéer i huvudet på människor, fantastiska idéer som skulle kunna bli fantastiska resultat – om de sattes i verket! Men dessvärre blir de bara en tanke som for förbi. Idag lärde jag mig att om man inte fångar/registrerar en idé inom fem sekunder, så är det sannolikt att den bara försvinner. Känner man att det är en bra idé men inte kan tänka vidare där och då, kan man skriva ned den eller tala in ett memo, för att ta upp tråden vid ett senare tillfälle. För någon månad sedan när jag deltog i ett tvådagars seminarium om branding och marketing, lärde jag mig att om man inte agerar på en idé och tar ett första steg inom 24 timmar, är risken att man inte kommer göra något åt det alls nästan uppe i 100%…

Hur ser det ut i ditt liv? Har du massa idéer som det aldrig blir något av? Eller lovar du dig själv en massa saker som du aldrig håller? Vad skyller du på att det inte händer något? Hur sanktionerar du för dig själv att det är ok att inte möta dina drömmar och önskningar? Att ignorera det du egentligen vill.

Vet du inte var du ska börja? Vet du inte vad du ska göra?? Se omkring dig! Du kan hitta tonvis med information om det mesta på nätet. Det finns enormt många biografier av folk som har lyckats på ett eller annat sätt. Det finns en himla massa självhjälpsböcker att köpa. Min bl a 🙂 Har någon annan nått de resultat du vill ha, – skaffa information om vad det är som de har gjort och testa att kopiera deras recept för att se om det funkar även för dig.

Vad du än gör så NÖJ dig inte med något som inte känns 100! Varför? – Läs vidare!

Jag lärde mig också på en av Ted talksen i morse att om man tittar på hela mänsklighetens historia från the big bang till nu, så är chansen att födas 1 på 400 biljoner !

Jag googlade mig just till att i en vanlig utlösning simmar 40 – 250 miljoner spermier. Och DU hann först och borrade dig in! Förstår du oddsen?! Och hur unik du egentligen är?!

Om du tittar på de här nästan överväldigande siffrorna, och på hur du hittills levt det liv som du vann att leva, – mot en himla massa andra motståndare med samma potential som du, – tycker du att du GÖR ditt bästa för att verkligen hedra din vinst? Varför tror du att just DU vann? Var det för att inte bli ditt bästa jag? Inte anstränga dig att utvecklas? Inte GÖRA det som krävs för att nå det ditt hjärta önskar? Eller vann du för att du verkligen VILLE i mål för att komma hit och SKAPA ett helt fantastiskt liv?

Om du känner att livet har gått lite på halvfart, om du är en bra bit ifrån där du egentligen skulle vilja vara, är det inte dax nu att sluta att skylla dina omständigheter på en massa saker utanför dig själv och TA KOMMANDO själv!?

Om du känner dig svag och handlingsobenägen, – tänk på vilken VINNARE du i sanning är! Du är 1 på 400 biljoner! Och bland upp till 250 miljoner deltagare gjorde du ditt livs bästa maraton och vann så det smällde! Kan man lyckas med den bedriften, kan man nog fasen lyckas med vad som helst!

Lycka till!

With love/Lili

 

Om Lili Öst

Gör: Inspirationsföreläsare, konsult och författare med 30 år i bagaget som artist Intresse: Jag brinner för personlig utveckling i allmänhet och attraktionslagen i synnerhet Hjärtefråga: Att hjälpa människor att inse sitt eget ansvar för vad de skapar i sina egna liv och därmed också hjälpa dem att skapa det de på riktigt vill ha Kontakt: lili@liliost.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *