Hjärnåldern är här!

Hej vänner,

Jag kommer att vara er torsdagsbloggare och mitt ämne är psykologi. Jag brinner för förståelsen av mänskligt beteende , forskning och hur vi kan använda oss av olika vetenskapliga slutsatser i vardagen. Min intention är att minska glappet mellan teoretiska diskussioner inom forskarvärldens slutna rum och försöka att sprida saker som kan vara kul att veta och kanske till hjälp. Jag minns när jag första gången försökte förstå hur mediciner faktiskt kunde ändra människors tankar, känslor och beteenden och vilken ahaupplevelse det var när jag förstod att vår kemi kan påverkas från båda håll. Både genom mediciner och genom att ändra tankar och beteenden.

Hjärnforskningen har exploderat under 2000-talet. Senast idag var jag på ett event som Passion for Business höll i där temat var EQ och intresset för det inom forskarvärlden.

Passion for business

Jag skall försöka dela med mig av det som är hett inom hjärnforskning och även berätta för er om min egen studie jag ska göra under våren. Temat är ACT (Acceptance and Commitment Therapy) för kvinnor med missbruksproblematik. Även om mitt intresse för neuropsykiatri (ADHD/ Asperger) kommer  jag skriva samt om stora temat stress.

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

/Gabriella

 

Om Gabriella Svanberg

Gör: Hej vänner! Jag heter Gabriella. Jag skriver här i egenskap av att jag är neuropsykolog, men är också mamma till tre fantastiska barn och medmänniska. Under mina 20 år som psykolog har jag fått möjlighet att träffa många fina människor och också fått en bild av vad vi på olika sätt tampas med i livet. Jag har specialiserat mig och forskat inom neuropsykologi och är fascinerad av hjärnan och det jag vill dela med er är mina tankar och reflektioner. Mina tankar och reflektioner om det jag ser via mitt jobb och via min vardag som gör att vi mår som vi mår och gör som vi gör. Jag har jobbat inom psykiatri, inom missbruksvård, inom ungdomsvård och inom företagshälsovård. Ena dagen jobbar jag med människor som inte har tak över huvudet och nästa dag med människor som känner en tomhet av sitt överflöd. Jag inser att rikedom, harmoni och lycka är något vi skapar inom oss själva. Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com
Det här inlägget postades i Forskning & Hälsa, Okategoriserat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *