Hjärtgolf på Mallorca, ny kalender och en väldigt viktig kväll

Magiska Mallorca!

Våra vinnande golfdamer i Hjärtgolfen, Marina Bardell och Lena Kolesar, vann ju att resa till Mallorca, Santa Ponsa GKför att delta i Prinsessan Birgittas Cup, som pågår sedan 26 år, och vilka härliga dagar vi fick tillsammans! Förutom att Marina och Lena gladdes mycket åt resan gläds vi också väldigt mycket åt att Hjärtgolfen inbringat över 75.000 kronor till Kvinnors Hälsa.

Snyggt jobbat Marina och Lena som kom på en fjärdeplats i tävlingen där det var både kvinnor och män som deltog! Här nedan ser ni Prinsessan Birgitta tillsammans med mig och själv och min make Bengt von Hoffsten.

Vilken förebild Prinsessan Birgitta, 80 år är! Nästan varje dag är hon på golfbanan och lever ett fysiskt aktivt liv vilket är så lätt i detta klimat, tänker jag, men vi fick uppleva ett par dagar med hårda vindar och mängder av regn, också… Trot vädrets skiftande karaktär är det så underbart att göra utflykter på Mallorca. Havet, bergen, det vackra landskapet och så mycket att uppleva i lama, men framför allt älskar jag naturen. Att vandra i bergen och bada i havet, det gör så mycket att komma ut i naturen om man känner sig nere eller stressad, tyvärr ett ämne som håller sig kvar på ”topplistan” över vår hälsostatus i världen. Psykisk ohälsa breder ut sig och vi måste hjälpas åt på alla sätt för att sprida vetskap och uppmärksamhet. Att det inte är något att skämmas över och att det finns en hel del man kan göra om man mår dåligt.

Nu planerar vi för den kampanj vi har startat  tillsammans med Psykiatrifonden om psykisk ohälsa. Varmt välkomna till vår afton Mental Health Evening på Maximteatern i Stockholm den 9:e oktober.

Lisa Nilsson, operatrion Devine, Nanne Grönwall och Suzanne Osten står på scenen och intressanta och kunniga ord får vi från bland andra Stefan Einhorn, författare och professor, Ann-Kristin Sandberg, samordnare Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa,  Lena Flyckt docent och vice ordförande Psykiatrifonden, Martin Schalling professor och ordförande Psykiatrifonden, Pebbles Karlsson Ambrose författare.

Goda nyheter! Vi har en ny kalender på väg vilken vi givetvis tar med oss till vår monter på bokmässan i Göteborg där vi är på plats. Vi bjuder också på Litterär salong den 28:e september på Rubinen, se vår webbsida för mer information och kom gärna förbi och säg hej!

Bilderna i kalendern är ett urval utav ”best of” från våra tidigare kalendrar. Här Lill Lindfors

Kalendern är ett samarbete med MOD, mer Organ Donation, det är ju brist på organ och vi måste lära oss att tala mer om hur vi vill göra om olyckan är framme – det finns spännande forskning, som nu redan jobbar med att ta fram ett mekaniskt hjärta, Real Heart, just för att möta behovet av nya hjärtan.

Glöm inte att titta på vår Web TV, Kvinnor o Hälsa – nya program varannan vecka!

Här ser ni Alexandras Hörna WEBB TV

Ha en fantastisk vecka så hörs vi snart igen!

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *