Hurra för Shakespeare!

I år firar William Shakespeare 400-årsjubileum! Denna gigant fortsätter att sätta avtryck och påverka vårt internationella och nationella kulturliv. SVT sände genom BBC nyligen ett helkvällsprogram om Shakespeare som jag såg och blev så imponerad. Kan varmt rekommendera! Än idag är vår teaterscen, våra största skådespelare, opera, sång, sonetter och dans starkt influerade av Shakespeare.

Samma helg som jag såg det fina Shakespear-programmet tog jag även med familjens yngsta till Gröna Lund som öppnade för säsongen. En viktig vårtradition i vår familj! Att få skratta tillsammans är en fantastisk hälsokur. Just den mentala hälsan, att vara mentalt aktiv, inte vara ensam utan röra sig, träffa människor och ha roligt har nu även vetenskapligt visat sig vara en livsstilsfaktor som motverkar demens. Vi kvinnor är sedan länge bättre på detta än män, men nu börjar männen komma ifatt. Det kan vara en orsak till att skillnaden i demens mellan män och kvinnor nu minskar. Läs Karin Bojs intressanta artikel ”Glada nyheter om demens och friska hjärnor” i DN, som du hittar här.

 

 

 

 

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *