I samtal med nobelpristagare Vargas Llosa

Så många möten med spännande författare jag fått under Bokmässan i Göteborg! Det är så inspirerande att gå omkring och lyssna och inte minst att få samtala med så många intressanta människor på ett och samma ställe.

Själv hade jag lyckan att få prata med förra årets nobelpristagare i litteratur, peruanen Mario Vargas Llosa. Han är verkligen min favorit. Han skriver så levande. Jag fick chans att berätta om vår verksamhet, det kändes fantastiskt.

Journalisten Britt-Marie Mattsson är min kvinnliga favorit. Hennes nya bok pm Kennedyfamiljen ”Vi tolererar inga förlorare”, är saklig men ändå så suggestiv.  Här stötte jag också på Henning Mankell, Martina Haag, Majgull Axelsson, Katerina Janousch, Mari Jungstedt, Pernilla Wahlgren som ju ger ut en julbok, Carl-Jan Granqvist, Nanne Grönvall, Lena Liljeroth Adelsohn, Jan Guillou, Lotta Lewenhaupt… – det går inte att minnas alla.

VI har ju också haft med oss vår nya bok ”Kärlek, lust och begär” och den säljer bra! Intresset för föreningen är stort. I veckan var jag gäst hos Naturskyddsföreningen och vi bestämde att vi ska samarbeta kring info om allt giftigt som finns i mat och hygienprodukter till en början. De har en kampanj som heter ”Rädda mannen”. Jag påpekade verkligen starkt att den bör heta ”Rädda människan”. Kvinnan ska också ingå. Och de samtyckte!

Alexandra

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *