Jag kan inte gå och titta på väggen!

Ni missade väl inte det fantastiska inslaget i Rapport, (drygt 19 minuter in på inslaget) i tisdags, om 96-åriga Eva Bergdahl i Karlskrona. Hon har gett alla sina ägodelar till en loppis och emigrerar nu till Thailand. Till värmen, baden, sonen men framför allt bort från ensamheten. Hennes beslut engagerar,tidningarna har ringt i ett.

Hennes man är död, hennes vänner också. I dagens Sverige blir man fruktansvärt ensam som gammal. Det finns inga naturliga umgängen med folk i andra åldrar, det går inte att lära känna nya bekantskaper på ålderns höst.

”Jag trivs inte med ensamheten”, förklarade Eva Bergdahl i inslaget. ”Jag kan inte gå och titta på väggen”.

Flygresan på 13 timmar blir den längsta i hennes liv. Klarar hon den så klarar hon den. I annat fall får hon, som hon själv säger ”dö där uppe i luften”. Beslutet är hennes. Och vad är valet. Att sitta ensam och titta på väggarna i Karlskrona…

Camilla

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben, 2.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *