Jag tycker om att bli äldre

AV ALEXANDRA

På med kransen. Snart är det midsommar - den ljuvligaste dagen!

Sommarens längsta dag, sommarstolståndet, har passerat. Det är märkligt att tiden går såå fort. Snart är den ljuvligaste dagen, midsommarafton, här. Med familjen, blommor, kransar och midsommarstång. Och långa, sköna dagar.

Jag tycker om att bli äldre. Jag trivs med livet, arbetet som är en del av livet, men varför går det så fort? Så underbart som allting är nu i naturen vill man bara trycka på vänt, eller hold, och njuuuuta. Eller hur!!

Tänk att de stora elefanterna i världen, ja jag menar direktörerna, aldrig slutar att göra oss besvikna. Tänk att inte en vår svenske direktör tar sitt ansvar fullt ut. Makten är farlig.

Det äldreboende där min mor bodde framförde jag om och om igen kritik emot att bemanningen var för dålig, att det ofta saknades personal helt om natten. Nu, ett år efter mammas död, kommer kritiken fram i pressen! Jag läser om den operatör som vi många anhöriga var tveksamma inför. Jag hoppas dessa driftsbolag lär sig att vård, omvårdnad, det kräver människor i tjänst. Inte bara stora ord på papper om att det finns kvalitetssäkring. Individen måste stå i fokus.

Ser fram emot Almedalen som börjar den 4 juli, där vi har seminarier den 6 och den 8 juli. Öppna för alla som vill komma. Det är högaktuella ämnen, till exempel klimatet den 6 juli med Anders Wijkman, som har en ny bok, Matdesperat, vår egen föreställning om våra matvanor och självbilden med Paula Ternström och Grynet Mollvig. Se vår websida där finns hela programmet. Vi bjuder på mingel med mat och dryck på akterdäck, den 6 är vi på Sigyn i Visbys hamn, den 8 på Almedalens trevlig fina hotell. Men dessförinnan ska vi ha GOLF. Go Red Golf på Visby GK. Alla män som kvinnor välkomna. Det var strålande när vi hade Go Red på Fågelbro igår. Cirka 70 kvinnor spelade och detta var en av våra 14 deltävlingar i år. Final den 16 augusti på Fågelbro. De som vinner får sedan spela i Prinsessan Birgittas Cup på Mallorca i september!

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *