Julefrid och tid för gemenskap

Tid för gemenskap, det är väl vad Julen egentligen innebär!

Tänk att ta fem minuter och bara tänka på all dem som betyder mycket för oss, nu, förr och då. Även på dem som vi inte kan träffa: De finns kanske inte mer, de bor långt borta… Tänd ett ljus och dra ett djupt andetag. Julen får inte bli den stressade tid som så många upplever att den är!

Jag tänker på alla som är med i vår stora gemenskap, i 1,6 och 2,6 och som jag är så innerligt glad och tacksam över,  alla jag träffat under åren , gamla vänner och nya bekanta.

Julen ,en varm, innerlig helg när man tänker på sina nära och kära. En högtid som firas över nästan hela världen, om än olika datum och dagar.

Men kanske glömmer vi att just öppna våra hjärtan för dem som inte har någon att vara med längre, som är ensamma och som blir så glada över att tas med i vår gemenskap.

Många studier handlar ju just om hur viktigt detta är för att må bra och inte känna oss utanför, ledsna och deppiga. Att inte vara isolerade och

ensamma för mycket. Men också att det ger oss själva en känsla av välbefinnande att göra något för andra, om är bara att bjuda på en kopp kaffe!

Vi ser i storstaden många hemlösa, men det finns ju många som vi inte ser, som vi kunde ta med runt bordet, bjuda med i vårt firande.

Jag vet att flera organisationer ägnar sig år att göra klappar till alla åldrar och dela ut, bjuder på ett mål mat, ordnar program för våra gamla som kanske inte annars kommer ut från sina boenden. Men vi kan också hjälpa till du och jag, genom att tänka på och komma ihåg just den ensamma släktingen, grannen eller arbetskamraten, som bara finns ett telefonsamtal bort.

Julen är ju också sång och musik, dans kring granen, spel och lekar, det är stimulerande, skapar glädje.

Tack för i år och njut av varandra, låt oss se till att 2015 blir ett Gott År!

Alexandra

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben, 2.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *