Kathap – rytmisk dans för hjärtat!

Kathap

Kathap – till förmån för Kvinnor & Hälsa

Dans är glädje. Glädje är energi. Energi är livskraft. 

Så beskriver jag dans. Jag började dansa vid 3 års ålder, eller eg. i barnvagnen som mamma minns det! Med en danspedagog till mor tillbringande jag dagar och kvällar på barnfilten under pianot på Balettakademin, medan pappa spelade piano till steppdansen. Man kan säga att jag började livet med att titta på fötter! Minns att det var en stor frustration att vara så liten att jag inte kunde stå upp och börja steppa. Med det sagt minns jag att det första jag gjorde den dagen jag kunde stå upp tack vare att hålla mig i en byrålåda, var just att ta ett första steppsteg. Det var en sk. shuffle och jag skrattade högt och glatt. Mitt motto blev senare: Sluta deppa. Börja steppa.

Bild 37

Kathap

Nu mitt i livet har jag hunnit med 28 år som pedagog inom rörelse och dans och under mina 14 år på Balettakademin fick jag undervisa barn som vuxna i stepp och all dans mellan himmel och jord. Steppen blev mitt huvudämne och jag tävlade till mig en EM titel och kom 3:a efter USA och Kanada i VM i steppdans.

För ca 10 år sedan träffade jag en indisk dansös, Sharmila Sharma. Vi jobbade tillsammans under en produktion på Kulturhuset, Rhythm by Dance. Mötet med hennes indiska kathak och min steppdans sådde ett frö i mig.

Som Povel Ramel sjöng – ta av dig skorna! Sagt men gjort… man borde kunna steppa utan skor, eller hur?! Steppskorna flög av och jag började mixa steppdans och indisk dans men på mitt eget sätt. Resultatet blev en fusion som jag kallar för KATHAP.

Precis som jag tidigare mixat yoga och pilates med yogalates som resultat.

Sharmilas2_5686

Sharmila Sharma

I mitt arbete som Wellness- och Spadesigner utvecklar jag olika upplevelsekoncept på löpande band men Kathap ligger mig extra varmt om hjärtat. Passet har jag utvecklat med inspiration från mitt arbete som ambassadör i 1,6 & 2,6 miljonerklubben samt till förmån för insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Rytmisk dans för hjärtat gör gott för kropp och själ. Det dämpar stress, ger glädje och endorfiner samt stärker skelettet med signaler till hjärnan när vi sätter ner foten – med kraft – för kvinnors hälsa.

Du som gillar dans och vill hjälpa till med att sprida Kathap, kan gå en instruktörsutbildning och leda andra att kathapa. Överskottet går direkt till Kvinnor & Hälsa.

Så sätt ner foten för kvinnors hjärta med Kathap!

Trevlig helg.

Om Annette Lefterow

Gör: Driver företaget Wellness by Lefterow Intresse: Leva fullt ut, här och nu. Om bloggen: Annette Lefterow är en ledande expert inom wellness-och ambassadör för 2,6 miljonerklubben. Nu presenterar vi en ny blogg/vlogg där hon testar allt inom hälsa, nya trender, hälsomat, spa och produkter. Här på bloggen kan du ta del av hennes bästa tips och recensioner. Kontakt: www.lefterow.com eller annette@lefterow.com
Det här inlägget postades i 2.6miljonerklubben. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *