Kokboken du inte kan leva utan

Idag vill jag dela med mig av en fantastisk kokbok. Den heter ”SOPPATORSK”!

SOPPATORSK

Den här boken har blivit min nya bibel! Den är inte bara smidig, utan har dessutom recept som inte bara är snabba att göra, utan också otroligt goda!

Elisabeth ”Ludde” Sjöberg Strand heter kvinnan bakom denna bok. Hon driver eventföretaget Celebration Service och har tidigare gett ut citatboken ”Ta en Paus”. Hon skriver resereportage och fotograferar för resekataloger. Det är kanske en av anledningarna att det är otroligt vackra och snillrika bilder i boken. Ludde har fotograferat maträtterna, men inte i tillagat skick utan vad det är du ska ha med dig hem ifrån affären.

Tänk dig själv när du står där och ska handla. Inte sjutton kommer man ihåg vad det stod i receptet. Däremot är det lättare att det kommer upp en bild…..AH, det var ett torskpaket, en lök, krossade tomater…JUST DET! Boken kostar 125:- och finns att beställa hos http://www.mercurikongress.se

Hon har alltså samlat recept från sina vänner och delat in dem i kategorin Snabb 20-30 min, Snabbare 10-20 min och Snabbast 5-10 min.

Här kommer ett recept ur kategorin Snabbare. Skrivet av en man. Gissa vem?

BOOGIE SOUP

1 paket djupfryst torsk a 600g,

4 vitlöksklyftor

1 gul lök

2 burkar krossade tomater

1 paket fetaost

2 msk citronsaft

persilja

salt och svartpeppar

olivolja

Hacka löken och skiva vitlöksklyftorna. Fräs dem mjuka i olivoljan. Häll på krossade tomater och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Låt koka samman ett par minuter. Skär torsken i mindre bitar, ca 4-5 cm. Lägg ner fisken i tomatröran och låt småputtra i 5-10 min. Lägg i den tärnade fetaosten och klipp över persilja. Servera gärna med ris om du vill ha ett matigare alternativ.

Ha en härlig dag!

Om Maria Wells

Gör: Sångerska, författare, massör, musiklärare Intresse: Att göra saker med min familj, matlagning, dans, resor, musik, böcker, jogga i naturen Hjärtefråga: Att igen ska känna sig ensam eller glömd. Att hitta lyckan och glädjen i vardagslivet. Att alltid hitta det positiva i varje situation. Kontakt: www.vocalettes.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *