Kvinnorna in i historieböckerna!

Hurra! Nu höjs röster för att våra historieböcker ska skrivas om. Kvinnorna ska lyftas fram och bli mer synliga för vad de faktiskt gjort.
För visst har kvinnor  i alla tider styrt och  varit statsöverhuvud, mäktiga drottningar, ministrar,  ja tagit hand om  hela länder när männen var ute i krig!

Och inte minst drivit  företag! Det finns numera mycket forskning som visar att kvinnor har drivit både gods och gårdar, bruk och handelshus i flera sekler.

Ju mer unga flickor får läsa om kompetenta kvinnor i historien desto mer vågar de i nutid.

Alexandra von Schwerin, ordförande i Skarhults kulturminne och redaktör för ”Den dolda kvinnomakten”, Carin Bergström, docent i historia, Dick Harrison, professor i historia vid Lunds universitet, Svante Norrhem, professor i historia vid Umeå  universitet, Peter Ullgren, docent i historia vid  Linköpings universitet och Eva Helen UIvros, professor i historia vid Lunds universitet medverkar alla i en ny bok där man tar upp denna vita fläck i historien – den att det faktiskt var kvinnorna som styrde!

Alexandra

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kvinnorna in i historieböckerna!

  1. Inger Lundström Hälsa skriver:

    Som tidigare mycket bra program av verkligt bra föreläsare. Tyvärr är vi många som
    var besvikna att köa 1/2-1 timme i snålblåst. Dessutom kaos vi paus för matkö och svårt för många att hitta en sittplats. Medlemmar borde ha företräde- Många var engångs besökare. Borde delas upp i två omgångar
    MVH Inger Lundström med flera väninnor Hälsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *