Livet är mer än logik

 

logiken kan tala om kärlek men inte älska

logiken kan tala om kärlek men inte älska

Hej kära läsare!

Efter ett långt ”sommarlov” är jag nu åter i jobbkostymen och har fattat pennan. Jag ska nu blogga i en vecka och jag ska dela med mig av mina små tankar och idéer som ploppar upp i mitt huvud.

Jag vill börja denna nya bloggvecka med en hyllning till viljan. Vi matas dagligen med ”nyttiga” råd om vad vi borde äta och göra och inte göra för att må bra. Likt förbannat överöses psykologmottagningarna av klienter som äter onyttigt, drogar sig och håller sig fast vid nedbrytande relationer.

 

 

Jag som psykolog träffar dagligen dessa människor och slås ofta av hur väl medvetna de flesta är om vad de ”borde” göra. Förnuftet säger en sak och känslan en annan.

 

 

Fredrik Lindström talade i sitt sommamrprogram om viljan som vår inre drivkraft , vår hunger, vår känsla och om logiken som en slags coach som försöker styra in oss i rätt riktning. Avsnittet avslutades med slutsatsen : att viljan utan en coach klarar att överleva, men vad är en coach utan någon vilja?  Jo, som en fotbollscoach utan ett lag!

 

Jag vill inte med detta hävda att viljan bör följas mer än förnuftet, men  jag vill slå ett slag för viljans kraft och kan den bara ”tyglas” och integreras med förnuftet så tror jag att vi alla kan finna vår inre visshet, dvs den del av oss som VET att något är riktigt!

 

/Gabriella

Om Gabriella Svanberg

Gör: Hej vänner! Jag heter Gabriella. Jag skriver här i egenskap av att jag är neuropsykolog, men är också mamma till tre fantastiska barn och medmänniska. Under mina 20 år som psykolog har jag fått möjlighet att träffa många fina människor och också fått en bild av vad vi på olika sätt tampas med i livet. Jag har specialiserat mig och forskat inom neuropsykologi och är fascinerad av hjärnan och det jag vill dela med er är mina tankar och reflektioner. Mina tankar och reflektioner om det jag ser via mitt jobb och via min vardag som gör att vi mår som vi mår och gör som vi gör. Jag har jobbat inom psykiatri, inom missbruksvård, inom ungdomsvård och inom företagshälsovård. Ena dagen jobbar jag med människor som inte har tak över huvudet och nästa dag med människor som känner en tomhet av sitt överflöd. Jag inser att rikedom, harmoni och lycka är något vi skapar inom oss själva. Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com
Det här inlägget postades i Forskning & Hälsa och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *