Löneskillnader är ingen manlig angelägenhet!!

Ramverket för dagens lönebildning är skapat av män – för män.Det har inte funnits och det finns tyvärr fortfarande något intresse att låta kvinnodominerade branscher lönemässigt komma ikapp mansdominerade branscher. Faktum är att ända sedan 1980-talet har kvinnors yrken bara kommit ifatt mäns med ett par procent vad gäller löneskillnaderna.

Att praktiskt taget nästan inget har hänt med löneklyftan på 30 år är en skam för Sverige, skriver Kommunals ordförande Annelie Nordström och Kommunals avtalssekreterade Lenita Granlund i ett läsvärt inlägg i Dagens Industri idag, (klicka här så kan du läsa det). De kräver besked av industrins parter och vill veta om de är beredda att förhandla för både kvinnor och män och i hela arbetsmarknadens intresse.

Det är ju en skam att vi i Sverige låter kvinnor arbeta för 87 procent av männens lön för samma jobb! 2014! Det handlar inte bara om pengar i plånboken, det handlar också om vår mentala hälsa. Att ständigt känna sig mindre värd! Nu har vår nya regering verkligen en chans att visa framfötterna!

Alexandra

 

 

 

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben, 2.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *