Michael Nyqvist var en sådan varm människa

Det är med stor sorg vi nås utav beskedet att Michael Nyqvist har lämnat oss. Alldeles för ung, som tyvärr är fallet allt för ofta. Cancern har åter igen tagit ett liv. En av våra största skådespelare har gått bort och budet når oss alla med stor sorg.
Så sent som i januari belönades Michael Nyqvist med en Guldbagge för bästa manliga biroll för sin prestation i ”Den allvarsamma leken”, bara en utav många roller där han trollbundit sin publik.

För oss blev det oerhört tydligt vilken fantastiskt varm, engagerad och genuint intresserad människa Michael var när vi fick äran att samarbete med honom för vår Kalender. Den kalender vi gör till förmån för forskning för kvinnohälsan – intäkterna går till våra stipendier till forskare, något Michael valde att stödja genom att ställa upp på bild. Han var engagerad och noga med att bilden, som han direkt bestämde motivet för, skulle vara en kopia utav den omtalade bilden på John Lennon och hans älskade Yoko Ono. Precis så ville Michael att bilden på honom och hans Katarina skulle bli. Och så blev det. På lanseringstillställningen vi ordnade för Kalendern var Michael den som pratade med alla, bjöd in alla och en var i samtal och stannade kvar allra längst! Varm, intresserad och på riktigt. De egenskaper som också gjort honom till en utav vårt lands mest omtyckta skådespelare.

Kay Pollak, regissören bakom ”Så som i himmelen” säger det så bra:- Det specifika är hans vilja att gå väldigt långt i varje scen, han är unik.
Michael gick bort alldeles för ung, endast 56 år gammal, och vi skickar alla våra varmaste tankar till hans familj.

 

Här kalendern där Michael och hans Katarina valde att bli fotade precis som bilden på John Lennon och Yoko Ono.

 

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *