mindfulness förändrar vår hjärna

Jag sitter och förbereder kvällens mindfulnesskurs.

Jag gillar zenberättelsen om kungen med de känsliga fötterna. En kung klagade konstant över kungadömets vägar, som var ojämna och steniga. Han bestämde sig för att låta klä alla vägar med läder, så att han kunde gå bekvämt vart han ville.  Han bjöd in några hantverkare att ge bud för detta ärofyllda jobb.

Den ene sa ” jag kan göra jobbet, men det kommer kosta alla skatter du har”, den andre sa: ” jag kan klä alla vägar med läder för dina guldpengar”. Sedan klev en vis gammal dam fram till kungen: ” Jag kan klä dina fötter med läder och du kommer att gå på läder var du än går”.

Mindfulness är ett redskap/förhållningssätt du bär med dig var du än går. Det handlar om att utveckala vår förmåga att uppmärksamma vad som pågår i ögonblicket utan att bedöma det vi iakttar.

Våra tankar påverkar vår hjärna. Vår hjärna påverkar vår kropp. Läs gärna mer om hur vetenskapliga studier idag visar hur mindfulness påverkar vår hjärna.

/Gabriella

Om Gabriella Svanberg

Gör: Hej vänner! Jag heter Gabriella. Jag skriver här i egenskap av att jag är neuropsykolog, men är också mamma till tre fantastiska barn och medmänniska. Under mina 20 år som psykolog har jag fått möjlighet att träffa många fina människor och också fått en bild av vad vi på olika sätt tampas med i livet. Jag har specialiserat mig och forskat inom neuropsykologi och är fascinerad av hjärnan och det jag vill dela med er är mina tankar och reflektioner. Mina tankar och reflektioner om det jag ser via mitt jobb och via min vardag som gör att vi mår som vi mår och gör som vi gör. Jag har jobbat inom psykiatri, inom missbruksvård, inom ungdomsvård och inom företagshälsovård. Ena dagen jobbar jag med människor som inte har tak över huvudet och nästa dag med människor som känner en tomhet av sitt överflöd. Jag inser att rikedom, harmoni och lycka är något vi skapar inom oss själva. Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com
Det här inlägget postades i 2.6miljonerklubben, Forskning & Hälsa, Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *