Mot Bryssel och EU

Här ser ni programmet, datumet stämmer men det har blivit fel på dagen.

Idag reser vi till Bryssel. Vi är tio personer från 1.6 och 2.6 som reser dit. Och så har vi bjudit in EU-kommissionärer från alla länder och andra kvinnoorganisationer. Vi kommer att hålla vårt seminarium i EU-parlamentet. Temat blir Kvinnors hälsa förstås, intresset är stort! Allt sker i samarbete med SBV, Svenskar i Världen. Efteråt är det en mottagning i residenset.

Den som bjuder in oss är Anna Maria Corazza Bildt. Och hon deltar också och talar om matsvinnet och om kostens betydelse.

Vi kommer att ta upp diabetes, professor Kerstin Brismar från Karolinska ska föreläsa. Och vi kommer att tala om sköldkörteln.

Jag berättar lite allmänt om vår verksamhet, om livsstil och om varför det är så viktigt med genusperspektivet.

Det är verkligen stort intresse för förebyggande verksamhet, som vi ju framför allt arbetar med att sprida information om. Ändrad livsstil och ändrade vanor. Ja senaste forskningen visar ju att all fysisk aktivitet är bäst för att förebygga demens!

Ser fram emot två spännande dagar.

Alexandra

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben, 2.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *