Mot nya projekt i Sydafrika

Nu är jag på väg mot Sydafrika för att inviga en ny, och besöka befintliga, Star for Life skolor i norra KwaZulu/Natal där vi också har vår egen fadderskola Ntaminemidwa High School som vi samlar in pengar till så att barn och ungdomar ska få en chans att leva ett aids-fritt liv.

Star for life har sedan 2005 bedrivit en intensiv kamp mot spridningen av hiv/aids i Sydafrika och Namibia. Organisationen arbetar långsiktigt och målmedvetet genom att stärka barn och ungdomars självförtroende och inre kraft samtidigt som man ökar medvetenheten om hiv/aids. Därmed utrustar man unga människor med såväl livsviktig kunskap som den mentala styrka som krävs för att man ska kunna använda den. Det leder till en ökad självkänsla, en tro på framtiden och att eleverna kan ta ökat ansvar för sina liv.

Förutsättningarna för barn och ungdomar är svåra i provinsen. Cirka 35 procent av befolkningen är hiv-positiva, 75 procent är arbetslösa och 60 procent lever på mindre än en dollar om dagen. Under de tre år som Star for Life är aktivt i skolan utbildas en lärare i socialt arbete och hiv/aids-kunskap för att utveckla skolans egna kapacitet. Efter tre år av aktivt engagemang intar Star for Life en passiv stödroll under ytterligare två år då skolans egen resurs träder i kraft. Det behövs hela tiden mer pengar, vill du donera kan du bidra till 90-kontot pg 900161-1

Jag ska också besöka Kapstaden och där träffa kvinnoorganisationer för att etablera kontakter och förhoppningsvis kunna starta ett samarbete med någon eller några av dem.

Alexandra

Starforlife4

starforlife3 Starforlife Starforlife2

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben, 2.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *