Musik och rörelse gör oss lyckligare

Det är bikiniväder. Kan inte låta bli att låta solen slicka min kropp. Vet att det är farligt men det är ju så härligt och jag är faktiskt snyggare när jag är brun. Det är en fåfäng grejÄr lite ledsen. Loverboy, Lasse, Hasse eller vad han nu heter har inte ringt, räntorna har gått upp och jag längtar efter absent friends. Tårarna vill liksom bara komma och jag orkar inte vara stark. Men tillräckligt mycket självbevarelsedrift har jag för att dra på mig träningsbyxorna och plugga in epoden i öronen. Har just laddat med några sköna killar; Tom Jones, Prince och Orup. En darling baby!  Och Tom Jones ”sexbomb” makes me happy again. Jag flyger fram, springer så jävla fort! Känner mig som jag  aldrig kan bli besegrad.. Det är mina sinnen som manipuleras. Musik får mig att känna. Rörelse får mig att känna. Känna mig levande. Känna mig glad. Känna mig som att jag inte kan besegras. Springer längst havet och in i tallparken som är blå av blåsippor. Stannar till och gör benövningar, armhävningar och situps. Epicentret sitter i magen. Jag menar att kraften sitter i magen men lyckan sitter i huvudet. Rörelse trollar bort alla negativa tankar och man ser livet i ett annat ljus. Läser Lukas Moodyssons  ”Döden och co” och tänker att han har det jobbigare än jag.

springer fortare med bra musik

Om Paula Ternström

Gör: Skådespelerska och kulturentreprenör. Fil. kand i pedagogik och kommunikationskunskap. Har två söner 18 och 21 år gamla. Leder kurser i Retorik och Kroppsspråk, Teater och Ledarskap. Paula sitter i styrelsen för Riksskådebanan och suppleant i1 ,6 styrelse för föreningen, samt ersättare i Landstinget och Kulturnämnden. Nu repeterar hon Höstsonaten av Ingmar bergman som har premiär på Mors Dag i Nora. Turné 2015 och 2016 Hjärtefråga: Brinner för att förbättra villkoren för småföretagare och en upprustning av psykvården. Sist men inte minst; ett land utan kultur är som en människa utan drömmar, och en människa som inte tillåts drömma blir sjuk. Till slut dör hon. Kontakt: www.paulaternstrom.se www.paulaternstrom.blogspot.com paula@paulaternstrom.se
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *