Musikalisk afton, läsvärt om psykisk ohälsa och bästa julklappstipset

Kära vänner, nu lackar det verkligen mot jul och visst ska det bli härligt att få återhämta sig lite, förhoppningsvis umgås med nära och kära, äta god mat och lyssna på vacker musik. Vi pratar ofta om det men det tål att påminnas om – musiken och kulturens helande kraft på såväl vår kropp som vår knopp. Härom kvällen njöt vi av den vackraste av julkonserter i Sankt Johannes Kyrka där operatrion Divine sjöng så att takkronorna gungade i takt med vår stora publiks applåder. Lill Lindfors och Wille Crafoord gästade oss också och det var minst sagt en magisk känsla att titta ut över den fullsatta kyrkan. Fantastiskt roligt att så många av er kunde komma!

Arbetet med vår fina jubileumskalender är givetvis också i full gång, hela tiden. Det är ju nu i slutet av året man ska införskaffa sig nästa års kalender och jag kan inte nog understryka hur viktigt det är att ert val av kalender faller på vår! Och det är inte bara jag som blir glad utan framför allt alla som väntar och hoppas på en transplantation och ett nytt organ. MOD, Mer Organdonation, vilka vi gjort kalendern tillsammans med behöver all hjälp till forskning som går att inbringa. Gå in på vår webbsida och köp kalendern där, årets mest livsviktiga julklapp! Här jobbade vi på NK i helgen jag tillsammans med Zinat Pirzadeh, Carl Jan Granqvist och Pia Johansson. HÄR kan ni beställa vår kalender: KALENDER 2018

Avslutningsvis måste jag tipsa om en viktig artikel i DN, den handlar om psykisk ohälsa och denna fruktansvärda utveckling vi är med om där antalet som behöver hjälp, särskilt unga, ökar lavinartat. Dubbelt så många barn lider idag av psykisk ohälsa jämfört med för tio år sedan enligt en ny rapport.

HÄR kan ni läsa artikeln och vi är väldigt glada över att vi har ett bra samarbete med Psykiatriförbundet med vilka vi kommer göra flera viktiga projekt nästa år. Tillsammans måste vi göra vad vi kan för att ta bort stigmat från psykisk ohälsa och lyfta detta problem till ytan allt vad vi kan.

Och vet ni inte vad ni ska önska er i julklapp vill jag tipsa om att ge er själva en upplevelse för livet, såväl för kroppen som för knoppen! Tillsammans med Big Travel arrangerar vi två stycken resor skräddarsydda för klubbens medlemmar. En till fina Vinuela i Andalusien i södra Spanien. Uppe i bergen vid en härlig stor insjö. Finn harmoni och avspänning med Chiball, Qigong och Mindfulness. För att nämna ett axplock!

Klicka HÄR för att få mer info om resan till Andalusien. Vi har också en fantastisk cykelresa i Italienska Piemonte. Och det är elcykel vi tar oss fram med så ingen behöver oroa sig för att benmusklerna inte är i tillräckligt bra ”skick”! Omgivningarna i den delen av Piemonte, Alta Langa, består till stor del av vinodlingar i ett landskap som utmärks av kullar och slott på nästan varje kulle. Vindistriktet är ett av de mest berömda i världen och vingårdarna producerar prestigefyllda viner som Barolo och Barbaresco.

Klicka HÄR för mer info om resan ITALIEN

Att resa och träffa nya människor, varvat med ljuvlig avslappning för kroppen och givande samtal för knoppen, är verkligen bland det bästa man kan unna sig själv. Hör bara av er om ni har frågor, såväl om våra resor som om något annat. Och glöm inte att meddela oss om ni byter mailadress – så att ni inte missar något av allt vi kommer bjuda in till nästa år.

Allt gott!

 

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *