Njutning och ångest på samma gång

Jag njuter av att köra bil. Den ger mig frihet och körandet ger mig tid att tänka och få distans till olika saker.

MEN, det ger mig också ångest eftersom jag vet att det inte är bra för miljön och jag kör ganska mycket. Jag tar tåg så ofta jag kan, men det går inte alltid.

Det var något av vad jag sa i en artikel i Svenska Dagbladet i lördags.

Och så är det väl med mycket idag, allt vi gillar är inte bra. Det är en evig balansgång där vi måste sätta gränsen någon stans. Men det skadar väl inte att ompröva sin beslut. Intervjun har fått mig att fundera en gång extra om jag verkligen behöver bilen när jag nu ska iväg.

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Njutning och ångest på samma gång

 1. Misan skriver:

  Hej! Vill egentligen inte ”klaga”…men jag tycker att alltför många använder ordet Ångest på fel sätt. Det är så många som är drabbade av ångest. Och jag tror inte det är ångest du känner i bilen, utan mer dåligt samvete.
  När jag började läsa ditt inlägg trodde jag först att det var ångest du hade. Många idag klarar inte av att köra bil pga ångest.
  Tidigare kunde man köra in på rastplatser eller åka saktare i högerfilen, men idag har det byggts om längs alla E-vägar så att det bara är enfiligt.
  Då har man ofta en galet stressad människa i bilen bakom sig som nästan är inne i ens bagagelucka….värst är när man även har sina barn i baksätet.
  Jag har hjälpt många med ångest och vet att det här är ett stort problem.
  Vänliga hälsningar Misan, som gillar din blog:)

 2. ettkommasex skriver:

  Hej Misan.
  Ja du har så rätt. Vi slarvar med språket, jag med. I stunden slänger man lätt ur sig begrepp som ju egentligen står för något helt annat. Jag får självfallet inte ångest, snarare dåligt samvete.
  Tack för påpekandet. Jag ska försöka vara lite mer noggrann framöver.
  Alexandra

 3. Kris skriver:

  Även om den sak du pratar om är inte ångest bör du veta om botemedlet om du någonsin lider av det. Det är CBD olja. Men för det bästa resultatet behöver du den bästa produkten. Hittills har jag kommit till denna sida och jag tycker att det är ganska bra! https://se.formulaswiss.com/collections/cbd-olja

 4. John skriver:

  Jag håller helt med om du letar efter en rad produkter för att klara av stress behöver du besöka – https://se.formulaswiss.com/ CBD-produkter av hög kvalitet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *