Nu är det dax att skapa resten av året!

Snart börjar jobbet och vardagen igen för många, För vissa har den redan satt igång igen, även om det fortfarande är sommar, solig härlig sommar. Där mycket bara ÄR och vi försöker hämta hem energi som ska räcka även de mörka månaderna. Men innan hösten tar vid kan det vara bra att se över året hittills. Brukar du göra det? Att göra summeringar för att boosta det man vill behålla eller ha mer av och ta bort det man inte vill ha, är egentligen ngt vi alla skulle vinna på att göra på regelbunden basis, för att minimera riskerna att bara tiden går och vi inte tar tag i de sakerna och resultaten vi inte varit nöjda med hittills under året.

För att kunna förändra ngt vi inte är nöjda med behöver vi göra tre saker:

Först behöver vi reflektera över vad vi inte vill ha och varför

Sen behöver vi fundera över vad vi vill ha istället och varför och byta fokus från det första till det andra

Sist behöver vi agera, för du lär inte få några förändringar till stånd, genom att bara konstatera det du inte är nöjd med…

Så, mitt råd till dig idag är följande: ta vara på dessa dagar framåt tills hösten drar igång på allvar och ta ut dina mål och drömmar inför hösten 2014 och gör aktiva val hur DU vill att resten året ska se ut. Självklart kommer du inte kunna styra allt som händer runt omkring dig, men det är en pover anledning till att inte ta kommando över det du faktiskt KAN styra, för du kan styra SÅ mycket mer än du någonsin trott! Du anar inte HUR viktigt det är – ur ett energiperspektiv, hur du väljer att se på det som händer, hur du väljer att hantera det, din attityd, ditt tanke- och känslofokus, ditt agerande och dina drömmar!

Nu var det ju ett tag sedan jag förklarade attraktionslagen och hur den fungerar för dig, så inför ditt medvetandearbete kan det vara bra att damma av detta, för att ge dig starka verktyg att forma det liv du vill ha.

Så i dagens blogg vill jag åter igen presentera tankens kraft – eller om den också kallas – lagen om attraktionskraften, attraktionslagen eller kort och gott LOA. Vi ska prata om vad den är, hur den fungerar och hur du kan få den att verka positivt med dig i ditt liv. Vill du få en djupare kunskap om den, kommer jag starta insiktsakademin nu i höst med kurser för både företag och privatpersoner. Mer om det kommer du kunna läsa inom kort på min hemsida www.liliost.se och genom att prenumerera på mitt månatliga nyhetsbrev som du kan anmäla dig dig till HÄR

Lagen om attraktions kraften är en universell lag – en naturlag, vilket betyder att det är en lag utanför mänsklig kontroll. Den bara ”händer” styrd av ngt annat än oss. Precis som gravitationslagen som också är en universell naturlag. Precis som att ogräs kommer tillbaka även om du rensat, som att snön kommer när den kommer. Solen och regnet likaså. Även om vi idag kan se varför vädret blir som det blir – så kan vi ju fortfarande inte göra ngt åt det … Vi kan bara förbereda oss på att möta det på bästa sätt. Du kan säkert komma på en massa olika saker som sker utanför människans kontroll. Precis så är det med lagen om attraktionskraften. Det är därför det är klokt att faktiskt sätta sig in i hur den fungerar – för att lära sig att använda den aktivt till sin fördel. Som det starka, positiva, fantastiska framgångsverktyg den faktiskt kan vara om man lär sig använda den rätt.

Den har ett statiskt skeende. Den verkar på samma sätt – alltid, utan undantag. Alltid i samma ordning. Och vi kan alltså använda oss av detta faktum på två sätt. Till vår fördel – eller till vår nackdel. Allt beroende vad vi ger den för typ av tankar men framförallt känslor att jobba med.

Den fungerar så att lika attraherar lika. Det du fokuserar mest på – drar du till dig mer av. Se tillbaka på året som hittills gått. Vad är det du mest dragit till dig hittills – Krångel, svårigheter, uppförsbackar, negativa situationer och/eller relationer eller flow, framgång, harmoni och glädje.

LOA kan inte agera för egen maskin gällande ditt liv – utan dina tankar och känslor jobbar hela tiden tillsammans med tankens kraft – utan att du för den skull är medveten om det. Och det är just detta faktum som många gånger ställer till det för oss – att vi inte vet att dessa två komponenter samarbetar. OCH att de flesta inte har någon koll på alls att de själva skapar i sitt liv GENOM sitt mesta tanke- och känslofokus. Det är det jag vill råda bot på. Jag vill att folk ska förstå sin egen skaparkraft och skapa det liv de VILL ha – istället för att nöja sig med att hantera det som ”bara blir” pga att de inte vet hur mycket de själva egentligen kan styra över genomatt bli medvetna och göra medvetna val.

Så till dagens övning:

Om du nu tar penna o papper, ipad, dator eller vad du väljer som ditt hjälpmedel – och tänker ut en fråga du vill börja jobba med, som hittills inte fungerat i ditt liv, eller arbetsliv. Skriv ned hur dina tankegångar och dina känslor oftast går. Vilka tankar tänker du oftast gällande det du valt? Hur fokuserar du? Vad känner du mest för känsla gällande detta? Försök att komma ihåg så många tankar och situationer som skapar dessa tankar och känslor, som du har kring saken du inte är nöjd med.

När du är klar, så vill jag att du tittar på hur mycket av det du tänkt och fokuserat på som är positivt, konstruktivt och kreativt, som kan dra till sig saker som matchar dessa tankar och känslorna som följer med tankarna. Och hur mycket av det du tänkt som är negativt, bristtänk och kraftlöst, som drar till sig saker som matchar det. Färgmarkera det positiva med grönt och det negativa med rött så du lätt ser vad som är vad. Hur ser det ut? Vilken typ av tankar ger du lagen om attraktionskraften övervägande att jobba med? Vilken färg dominerar gällande vad du ger lagen om attraktionskraften att jobba med oftast? När man gör den här typen av övning, blir man oftast plötsligt väldigt medveten om vad det egentligen är man sår in i sitt liv att hantera. Den insikten är början på en medvetanderesa. Den vi behöver göra för att förändra ett ogillat läge – vad det än är!

Det finns många saker som vi gör i vår vardag som inte gynnar oss om man tänker på hur attraktionslagen fungerar. Genom att lära oss se våra egna tanke- och känslomönster, lär vi oss att se fallgroparna, och då kan vi medvetet dra till oss andra saker som ger andra resultat. Är du redo för att göra en sån förändring? Känner du att du inte vet hur du ska göra? Då kan jag hjälpa dig på flera sätt!

Genom min bok – Jag blir vad jag tänker, som är ett enormt kraftfullt verktyg att jobba med denna typen av förändring med. Och du har mig, som jobbar som föreläsare, inspirationskonsult och mental PT. Jag föreläser för företag och på öppen scen, coachar både IRL och via telefon och har klienter över hela Sverige, så avståndet är inga problem i vår moderna tid.

Låt inte resten av året ”bara bli” utan ta kommando – och S-K-A-P-A det du vill se i ditt liv istället! Och för att kunna göra det – behöver du bli medveten om hur du jobbat innan med dina tankar och känslor. Så, – vad väntar du på? Livet är där för att SKAPAS av dig! Du är värd ALLT gott! Se till att själv skapa möjligheterna att få det också!

With Love/Lili

AKTUELLT:   Är du sugen på att se min konst, så hänger en utställning just nu på Sjöbodarna Torö

Jag gör min  musikaliska föreläsning JAG BLIR VAD JAG TÄNKER den 17/8 under bar himmel på charmiga KarloKristinas. Läs mer HÄR

Den 22/9 medverkar jag på Stora Tänkardagen på Hilton Slussen tillsammans med ett pärlband av intressanta föreläsare. Läs mer HÄR

Om Lili Öst

Gör: Inspirationsföreläsare, konsult och författare med 30 år i bagaget som artist Intresse: Jag brinner för personlig utveckling i allmänhet och attraktionslagen i synnerhet Hjärtefråga: Att hjälpa människor att inse sitt eget ansvar för vad de skapar i sina egna liv och därmed också hjälpa dem att skapa det de på riktigt vill ha Kontakt: lili@liliost.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *