Nu finns ACT manualen för missbruk på engelska

IMG_4216

Steg för steg…

 

Jag inser att det finns många sätt att göra en manual på. Jag trevar mig fram, stöter och blöter och justerar och modifierar! Nu är en ny svensk version utkommen samt den engelska!

 

 

 

Jag har kontakt med många intressanta människor runtom i olika länder och mitt projekt just nu är att skapa samarbeten och förutsättningar för att vi ska lära av varandra. Fick idag tips om hur man arbetar med sk ”home-based withdrawl / detoxification service i Perth, Australien Se länk: Stealth attack on drug addiction

och även om en ACT onlinekurs se länk: ACT Training Online Made Simple

Nu är det på g att man ska använda ACT  i ett fängelse i Taipei, Kina och jag ser fram emot att kunna rapportera erfarenheter och input från projektet. Ett annat spännande projekt är implementering av ACT för en missbruksenhet i Thailand som egentligen nyligen börjat få in KBT som metod i landet. Jag ska försöka hålla er lite a jour ang. vad som händer i när och fjärran.

IMG_4254_2

Själv kommer jag att fortsätta med min implementering av ACT inom LVM (Lagen om vård av missbruk) inom Statens Institutions Styrelse och till hösten utbilda personal som i sin tur kommer ha grupper med klienter. Jag har inget slutmål eller tydlig vision, vet bara att missbruksvården är i behov ett större utbud av metoder och detta är mitt sätt att göra  något jag tror på.

 

 

 

 

 

Ta hand om er vänner!!

 

Om Gabriella Svanberg

Gör: Hej vänner! Jag heter Gabriella. Jag skriver här i egenskap av att jag är neuropsykolog, men är också mamma till tre fantastiska barn och medmänniska. Under mina 20 år som psykolog har jag fått möjlighet att träffa många fina människor och också fått en bild av vad vi på olika sätt tampas med i livet. Jag har specialiserat mig och forskat inom neuropsykologi och är fascinerad av hjärnan och det jag vill dela med er är mina tankar och reflektioner. Mina tankar och reflektioner om det jag ser via mitt jobb och via min vardag som gör att vi mår som vi mår och gör som vi gör. Jag har jobbat inom psykiatri, inom missbruksvård, inom ungdomsvård och inom företagshälsovård. Ena dagen jobbar jag med människor som inte har tak över huvudet och nästa dag med människor som känner en tomhet av sitt överflöd. Jag inser att rikedom, harmoni och lycka är något vi skapar inom oss själva. Kontakt: gabriella.svanberg@gmail.com
Det här inlägget postades i Okategoriserat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *