Nytt år, nya möjligheter och nya utmaningar!

Ett nytt år är verkligen som att få ett oskrivet, nytt blad att börja diktera på! Spännande eller hur!
Vad lovar vi inte oss själva… ofta tror jag att vi lovar att bli en bättre människa, börja med nya positiva handlingar av alla de slag. Vilka löften vi än givit blir det många positiva konsekvenser av att vi gör omtag på nya året. Det är så härligt att känna hur livet ständigt erbjuder nya möjligheter!
Vid årsskiftet gör tidningar ofta en genomgång av de som lämnat oss under året. Två jag saknar särskilt är förstås Magdalena Ribbing och Richard Wolf.
Båda hade det gemensamt att de alltid, oavsett dagsformen, var vänliga och uppmärksamma när man möttes. De såg dig, de var inriktade på att höra, och genuint intresserade, av hur allting var. Ju äldre jag blir, desto mer uppskattar jag när människor visar hänsyn och omtanke. Att försöka mötas i glädje och med en positiv inställning gör allas liv så mycket lättare. Visst felar vi alla ibland. Glömmer, eller hinner inte ikapp. Eller blir arga över småsaker, missuppfattar och missförstår varandra. Det är mänskligt att fela, men ge din nästa en chans och var mer generös!
Kan vi inte nu inför 2018 bestämma oss för att vara lite mer tillåtande och generösa, mot både oss själva och vår omgivning! Att hjälpas åt, att underlätta för varandra, och inte söka vems fel…
Alla är vi olika och mångfald tycker  jag är berikande. Visst ska man kunna säga ifrån, när du tycker något är fel eller blir fel, men det är sättet man gör det på som var och en av oss kan tänka över.
Ja, ni hör själva hur filosofisk jag blir när jag får spendera tid här på mitt kära Barbados, när jag har arbetet och vardagen lite mer på distans… Då får tankarna rum och jag får tid att reflektera. Det är viktigt! Nu till stranden och havet! Snart är jag hemma igen och då har vi vårt fantastiska 20-års jubileum som ligger framför oss hela året!
Glöm inte att du är värdefull, och att ditt medlemsskap med oss är värdefullt.
Vi gör skillnad för Kvinnors Hälsa och ni är alla en stor och väldigt viktig del i detta. Tillsammans är vi starka!

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *