Om meditation

DSC_0733

Det finns många sätt att meditera med hjälp av andningsteknik, affirmation, mantra och visualisering. Du kan använda dig av meditation för att dämpa stress, oro och ångest. Med hjälp av meditation kan du lindra huvudvärk, sömnproblem, spänningar och orolig mage. Ditt välmående och ditt självförtroende kan förändras till det bättre. Meditation är också en träningsform där du både kan aktivera och inaktivera din tanke samtidigt som du utvecklar och använder din andning.

Det är ett utmärkt sätt att aktivera sig när kroppen behöver total vila, till exempel vid sjukdom och skador. Om du plötsligt blir förhindrad till normal funktion och blir sängliggande eller befinner dig i en rehabiliterande fas, så är det lätt att tankarna börjar jobba emot dig. Oro och stress, frustration, sorg och nedstämdhet har en negativ påverkan på oss när vi istället behöver vår fullkomliga kraft och fokus på läkningsprocessen. Det är i sådana situationer som du kan hjälpa dig själv med wellness. Skapa lugn och harmoni. Tänk positiva tankar och fokusera på rätt sak. Släpp taget om tankar som inte leder någonstans eller bara begränsar dig.

Meditation eller en stund av stillhet bör vara en daglig rutin, lika självklar som att ta en dusch. Så som du tvättar kroppen kan du också tvätta och fräscha upp dina tankar. Släpp taget om destruktiva tankemönster, begränsande tankar, dåligt självförtroende, självkritik och ge i stället utrymme åt nya tankar, önskningar, stillhet och ro.

Visualisera ditt bästa liv

Den här övningen passar bra när du är ute och promenerar, sitter ner och tar en paus, ligger och vilar eller medvetet förändrar något i ditt liv.

Börja med att fokusera några minuter på din andning och samtidigt släppa taget om dina vardagstankar. Låt din tanke transformeras till en berättare, ungefär som om du läste en bok högt för dig själv. Låt ditt inre berätta om dig och hur du vill att ditt liv ska vara. Lyssna till din inre röst och ge dig själv den uppmärksamhet du behöver för att omvandla orden till känsla och möjlighet. Fokusera på tacksamhet. Börja med att tacka för olika saker som du har i ditt liv, i det lilla och i det stora. Fyll ditt inre med tacksamhet. Fokusera sedan på allt som du vill förändra, uppnå och uppleva. Visualisera i tanke och bild och se det hela i ditt inre som om du vore på bio. Upprepa detta och du kan vara säker på att saker och ting kommer att förändras till det bättre.

Om Annette Lefterow

Gör: Driver företaget Wellness by Lefterow Intresse: Leva fullt ut, här och nu. Om bloggen: Annette Lefterow är en ledande expert inom wellness-och ambassadör för 2,6 miljonerklubben. Nu presenterar vi en ny blogg/vlogg där hon testar allt inom hälsa, nya trender, hälsomat, spa och produkter. Här på bloggen kan du ta del av hennes bästa tips och recensioner. Kontakt: www.lefterow.com eller annette@lefterow.com
Det här inlägget postades i 2.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *