Reflektera över din aktiva medmänsklighet

Igår var jag för tredje året med som volontär i YES groups arrangerade Basket Brigade. Ett initiativ som från början kom från NLP gurun Tony Robbins. Jag och min man var ute och levererade mat till 40 familjer som har tuffa utmaningar i livet och totalt lyckades Yesgroup leverera mat till 200 familjer runt om i Stockholm. Helt fantastiskt! Vill du vara med som volontär nästa jul, eller vara sponsor för dessa julkassar vi delar ut, kontakta Ingela Janlert på Yes group. Kassarna kostar 450:-/st och man kan bidra både som privatperson och som företag. Även om det är tufft känslomässigt att åka runt och träffa många människor som är i ett utmanat ställe i livet med allt vad det kan innebära, så är det en helt fantastisk varm känsla man får att på riktigt känna att även om jag inte kan göra allt – så kan jag göra något. Och sen faktiskt GÖRA detta något. Att ta sig an volontär arbete är något ALLA kan göra. Och även om man har ont om tid, så nog kan man skapa en lucka för att hjälpa till.

Ibland är det faktiskt bra att ta sig en funderare över, vad gör jag AKTIVT för att hjälpa mina medmänniskor varje år? Självklart finns vi ofta där för familj och vänner, vilket man absolut inte ska räkna bort, för det är en otroligt viktig sak. Men hur engagerad är du i okända människor som inte kanske har varken vänner eller familj. Vad tror du att DU skulle kunna skapa för skillnad i världen om du bestämde dig för att göra en volontär handling om året. Eller kanske en var sjätte månad. Och alla började tänka som du. Tänk vad mycket hjälp det plötsigt skulle finnas för de som kanske inte har den mentala och känslomässiga styrka som krävs för att hålla sig på lyckans – framgångens – och harmonins väg i livet.

Blir du nyfiken på vad det finns du skulle kunna hjälpa till med, gå in på www.volontarbyran.org där du kan få en massa uppslag. Att vara volontär behöver inte handla om att man behöver åka till krigshärjade länder, utan det kan t ex vara att agera tolk för någon hemlös som inte kan tala svenska, vara värdfamilj för att bjuda hem ensamma pensionärer på fika/vara chafför till detsamma (läs mer om det på www.aldrekontakt.se) och mycket mer. Tänk efter. Vad kan DU bidra med 2015 som kan göra en skillnad. Kanske inte så märkbart i världen, men kanske avgörande i en enskild människas liv. Och alla dessa små viktiga initiativ,  de blir tillsammans något som märks. Både humanitärt såväl som kollektivt energimässigt.

With love/Lili

Om Lili Öst

Gör: Inspirationsföreläsare, konsult och författare med 30 år i bagaget som artist Intresse: Jag brinner för personlig utveckling i allmänhet och attraktionslagen i synnerhet Hjärtefråga: Att hjälpa människor att inse sitt eget ansvar för vad de skapar i sina egna liv och därmed också hjälpa dem att skapa det de på riktigt vill ha Kontakt: lili@liliost.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *