Se Aktuellt om åldersdiskrimineringen

Det blev ett ganska långt inslag som jag fick medverka i, i svts Aktuellt igår angående åldersdiskrimineringen. Vi har ju en lag som förbjuder detta, men vi har också en lag som ger arbetsgivaren rätt att säga upp en person som fyllt 67 år. Detta gäller emelleritd, som vi kunde se i Aktuellt, helt godtyckligt! Narkosläkaren, 84 år, får jobba halvtid, men läraren 67 får inte sätta sin fot på skolan. För mig handlar åldersdiskrimineringen också om tiden utanför arbetet. Äldre nekas banklån, lägenheter, gymkort… Jag gillar inte att man sätter unga mot äldre, mitt förslag är att höja pensionsåldern till 70 år – för de som vill – och erbjuda halvtidstjänster för äldre. Den andra halvan av tiden kunde man ägna åt att vara mentor/lära upp en ungdom så de får chans att komma in på arbetsmarknaden. Lite av detta tog jag upp i Aktuellt som går att se på SVT-Play tom 29 september. Inslaget börjar 13.30 minuter in i programmet och pågår till 22.22.  Och detta mejl kom till oss på 1.6 efter inslaget. Kul att bli uppskattad, jag ska göra vad jag kan! Hälsningar Alexandra

”Hej!

Jag kommer här som en katt bland hermelinerna. Jag är nämligen man. Men jag vill egentligen bara framföra en eloge till Alexandra för hennes inlägg 
om äldrediskriminering i TV igår den 22 september.

Det behövs flera ”kändisar” på barrikaderna mot denna farsot. Jag kämpar på så gott jag kan mot detta problem med fokusering på media, framför allt etermedia med TV i spetsen. Jag mailar till redaktioner och enskilda journalister kring detta ämne. Men vi behöver vara flera. Alltför många äldre personer, även de som har tillgång till Internet, verkar inte bry sig.

 En av de faktorer som jag fokuserat på är att vi äldre även ur rent demokratisk synpunkt blir ”överkörda” ute i ”cyberspace”.
 För vilka är det som deltar i ”bloggbävningar”? Eller med snabba fingrar bearbetar journalister och politiker med SMS? Ja, inte är det den äldre generationen.

Vi har också väldigt få förebilder att identifiera oss med exempelvis i TV-rutan. Det må sedan vara så kallade breda program eller drama inklusive tv-såpor.

 Kanske Du Alexandra kan inspirera alla dina vänner i kändisvärlden som nått ”mogen” ålder att dra sitt strå till stacken.

Hur som helst: Tack för din plädering i rutan igår!

Hälsningar

Perry Håkansson
Vallentuna”

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i 1.6miljonerklubben och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *