Sommarlycka

Vår nya bok Lyckomyten ställer frågan: vad gör oss egentligen lyckliga?

För mig, så här års är det SOMMAREN. Denna underbara tid, då allt prunkar och blommar, även själen! Tid för återhämtning, att njuta av naturen och vara med nära och kära.

Många av oss åker utomlands och många som jag, stannar gärna i Sverige under denna ljuva årstid.

1,6 & 2,6 miljonerklubben  finns förstås i  Almedalen. Jag själv är med hela veckan. Som både folkbildare och opinionsbildare har vi ett viktigt arbete att göra i Visby i sommar. Här ser jag också fram emot att möta nya människor som är nyfikna på vårt arbete och vill vara med och bli medlemmar!

Och bland er andra underbara som har varit med oss ett tag, tänk till exempel vilka fina volontärer vi har!  Både i ambassadörsgrupperna, medicingruppen , och kontaktkvinnogruppen!

Vi träffade våra kontaktkvinnor nu i slutet av maj och konfererade, umgicks och diskuterade. Det blev en mycket inspirerande och stimulerande konferens!

Våra ordföranden från systerklubbarna i Finland, Norge och Bryssel deltog också (tyvärr kunde inte systerföreningarna i Danmark, Tyskland och Sydafrika vara med denna gång).

Medicingruppen med våra experter möttes häromdagen och diskuterade inför kommande höst och vintersäsong, vad vi bör fokusera på och vad vi kan ta upp på våra program. Vi vill till exempel driva frågan tillsammans med Vårdförbundet om sjuksköterskornas låga löner och dåliga arbetsvillkor med få möjligheter att avancera och vidareutbilda sig, det behöver vi ju alla!

I höst vill vi också fokusera på den ojämlika vården och den långa väntetiden på cancerbehandlingar.

För att backa bandet och återgå till sommaren vill vi, till exempel i vår monter i Almedalen, informera om att det är viktigt att vaccinera sig mot TBE. Försiktighet gäller i sommar mot både fästingar men även solen. Sola inte för länge utan solskydd – även om själen fått vingar!

I vår Almedalsmonter kan du även testa  din lungkapacitet och träffa alla våra trevliga kontaktkvinnor på Gotland!

Under våra seminarier i Almedalen kommer vi att ta upp benskörhet, som är en underbehandlad sjukdom och som främst drabbar kvinnor. Vi sätter också fokus på den eftersatta cancervården med långa väntetider etc. Almedalsseminarierna kommer även ta upp stroke, och genusperspektiv i läkemedelsbehandling, hjärtsvikt, den ojämlika vården och äldres liv – en jämförelse mellan Sverige och övriga EU.  Vi kommer också berätta om vårt Hand in Hand-samarbete kring Women´s Health Movement India. I anslutning till det kommer vi också dansa lite Bollywooddans för dans och musik skapar glädje, så let´s move it!

Glad sommar!

Om Alexandra Charles

Välkommen till Sveriges största kvinnoförenings blogg om hälsa och livsstil. Här skriver Alexandra Charles, grundare av 1,6 & 2,6 miljonerklubben.
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *