Svenska kvinnor bär inte högklackat

Jag kan gå i högklackat

Idag åkte de högklackade på och jag fick resning och pondus. Kvinnan i blomaffären älskade mina skor och beklagade sig över att svenska kvinnor inte bär högklackat. Kanske på Östermalm föreslog hon? Eller Stureplan föreslog jag. Runt midnatt. Kvinnor i södra Europa bryr sig om hur de ser ut skroderar blomkvinnan. Jag tittar på hennes platta skor och undrar var hon kommer ifrån? Serbien säger hon och berättar att där  har alla kvinnor högklackat med matchande väskor. Tänker att hon måste anpassat sig då. Kommer du från Italien frågar hon mig. Eller Frankrike? Jag blir smickrad. Är ju värsta komplimangen att höra att man inte ser svensk ut. Särskilt med mitt nordiska utssende. Trots min ringa längd på 163 upplever jag mig plötsligt som en jättekvinna i mina högklackade som inköptes i Florens förra året. Jag kan inte ha dessa skor med loverboy. Får ske vid andra tillfällen. Jag kan faktiskt konsten att gå i högklackat. Jag började tidigt i tonåren och övade. Skor är magiskt härligt.

Tittade i tvtidningen och såg att ikväll går en film som heter ”Mr Woodcook” Men hallå, hur kan man döpa en film så?

Foto: Viking Almquist

Om Paula Ternström

Gör: Skådespelerska och kulturentreprenör. Fil. kand i pedagogik och kommunikationskunskap. Har två söner 18 och 21 år gamla. Leder kurser i Retorik och Kroppsspråk, Teater och Ledarskap. Paula sitter i styrelsen för Riksskådebanan och suppleant i1 ,6 styrelse för föreningen, samt ersättare i Landstinget och Kulturnämnden. Nu repeterar hon Höstsonaten av Ingmar bergman som har premiär på Mors Dag i Nora. Turné 2015 och 2016 Hjärtefråga: Brinner för att förbättra villkoren för småföretagare och en upprustning av psykvården. Sist men inte minst; ett land utan kultur är som en människa utan drömmar, och en människa som inte tillåts drömma blir sjuk. Till slut dör hon. Kontakt: www.paulaternstrom.se www.paulaternstrom.blogspot.com paula@paulaternstrom.se
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *